Прочитај ми чланак

Кнежевић: Ђукановић губи Никшић, очекује тензије и планира да исценира сукобе!

0

Демократска партија социјалиста и Мило Ђукановић губе Никшић, његов родни град, и они сигурно очекују сукобе, сигурно очекују тензије и планирају да их исценирају, јер је више него јасно да ће коалиција око Демократског фронта бити јача од ДПС-а и да се у овом тренутку боримо да сами освојимо већину, а то је 21 одборник, али свакако желимо да са доказаним опозиционим странкама и покретима у Никшићу касније формирамо парламентарну већину, поручио је један од лидера и посланик Демократског фронта Милан Кнежевић.

“Мени се чини да прича Ђукановића о некаквој српској хегемонији у Никшићу, можемо једино протумачити као хегемонију његове породице у Београду и у Србији, и уколико је Ђукановић забринут за независност Црне Горе и њен територијални интегритет и суверенитет онда би требало да позове сестру да се пресели из Београда у Подгорицу, да позове свог сестрића Едина Коларевића да се пресели из Београда у Никшић и да оно што покушава да инвестира и да развија бизнис у Србији и Београду пренесе у Црну Гору”, казао је Кнежевић гостујући у јутарњем програму на Пинк телевизији, преноси Борба.

Како је истакао, што се тиче Косовоског боја и приче Ђукановића око тога, најбоље се може подвести под чињеницу да је Мило Ђукановић на таласу Косовске приче и прогона Срба и Црногораца са Косова и Метохије 1988. године дошао на власт.

“Преобукао је до сад неколико националних дресова од ултра Србина до сад неког ултра Црногорца или ултра Дукљанина ком се привиђају Косовски бојеви, а у ствари му се привиђа пораз и онда на сваки начин покушава да додатно подигне тензије”, јасан је Кнежевић.

Нарко кланови

Кнежевић је нагласио да је Црна Гора за вријеме Ђукановића остала препозната по извозу организованог криминала, по извозу кокаина, по извозу оружја, по шверцу цигарета и као једна банана приватна држава у његовим рукама и рукама његових најближих сарадника.

“Синоћ смо приликом приказивања снимака и објављивања информација у вези криминалних кланова после Сједнице савјета за националну безбједност могли да видимо какви су се пипци хоботнице протегли и до Црне Горе и да се сад већ могу препознати и налогодавци и људи који су повезани са групом Веље Беливука и јасно је да се радило о једној безбједносној криминалној спрези и полицијских и АНБ структура у Црној Гори са криминалним групама у Србији и нажалост дијелом полицијских структура у Републици Србији”, нагласио је лидер ДФ-а.

Веља Беливук у Црној Гори

Кнежевић је додао да су у сазнању да је Вељко Беливук прије него је дошао у Црну Гору био означен као безбједносно интересантно лице и био му је забрањен улазак у Црну Гору што значи да му је неко из структура полиције у Црној Гори омогућио да уђе упркос тој забрани и да има ВИП третман

“Такође, имамо информацију да је за његову логистику био задужен син доскорашњег замјеника директора полиције Зорана Лазовића, Петар Лазовић, да му је правио друштво и да му је обезбједио тај путни правац до Котора гдје се срео са Радојем Звицером, неформалним односно наводним шефом кавачког клана”, казао је он.

Кнежевић је подсјетио јавност да су он и Андрија Мандић 1. августа на граничном прелазу између Црне Горе и Републике Српске претресани сат времена од стране црногорске полиције јер су мислили да преносе новац јер смо се тада налазили у изборној кампањи.

“То је само показатељ какав је третман имао Вељко Беливук у Црној Гори, а какав смо третман имали лидери Демократског фронта”, додао је Кнежевић.