Прочитај ми чланак

КМ НОВИНЕ: Метак за Вучића? ЂУРИЋ: Најоштрије реаговати на претње смрћу Вучићу

0

На интернет сајту Срба са Косова, „КМ новине" данас је освануо текст у којем, због политике српског председника Александра Вучића према јужној српској покрајини КиМ, на крају теста непознати аутор пита да ли „у тренутку у коме се налазимо, постоји друго решење осим метка? ”. Поводом тога огласио се, изјавом за јавност, директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, који је захтевао да што пре реагују државни органи с обзиром на то да је у питању претња смрћу Александру Вучићу.

Редакција Србин.инфо, ради објективног извештавања, преноси у целости поменути спорни и контроверзни чланак са портала „КМ Новине”, као и изјаву функционера СНС, Марка Ђурића.

ФОТО: „Принтскрин“ узнемирујућег чланка на порталу „КМ новине“

КМ Новине: „Постоји ли за Вучића друго решење осим метка?!”

Патолошка мржња Александра Вучића, према српском народу и држави, иначе најнесрећнијег човека кога је Србија икада имала на власти, прети да преко Косова и Метохије коначно уништо читаву државу!

Понижавајући однос према народу, историји и држави Србији, Вучић из дана у дан све више открива!

Мимо свих закона који су на снази у држави Србији чији је председник Александар Вучић, он осионо, криминално и злочиначки најављује да је спреман да учини корак за који каже да зна да му неће бити опроштен и да се огромна већина народа са им никада не би сложила.

Упркос томе полиција, судови и надлежни органи не реагују на злочин који се одиграва пред очима читаве домаће јавности. Шта народу у том случају остаје као решење за спас државе и народа?

Вучић је поручио је да није спреман да Косово преда „низашта“ (а шта би уопште могао да прихавти у замену за најбогатиј и свети део државне територије?), али зна да какво год решење да буде, то ће, како каже, бити његов крај у политици, јер му Срби „никада неће опростити своју бољу будућност“.

Само због ове, више него увредљиве и понижавајуће опаске, Вучић је себе поставио у позицију криминалца и злочинца за ким се мора расписати потерница, који се мора ухапсити и стрпати у затвор или, народски речено, у лудницу из којих не би смео да изађе наредних неколико деценија

Осим што најављује издају против које је читав народ, он га још понижава и вређа лажући о „бољој будућности“ која ће по њему доћи најстрашнијом издајом икада извршеном у Србији. Таква одлука би само отворила врата коначној и незаустављивој пропасти државе. Није више питање шта желимо, шта треба пробати и како водити политику ил исе постављати према овоме и ономе…

Српски народ је још једном у историји доведен у безизлазну ситуацију у којој сваки појединац мора да тражи решење за њу. У атмосфери потпуног безвлашћа које је Вучић спровео, које заправо строго контролишу Американци, а наспрам претњи које од самог Вучића отворено долазе, не постоји акт који би био нелегитиман ако би његова сврха била повратак владавине права и очување државне независности и интегритета. У тренутку у коме се налазимо, да ли постоји друго решење осим метка?”

Ђурић: „Најоштрије реаговати на претње смрћу Вучићу и било ком грађанину”

Држава мора да најоштрије реагује на претње смрћу председнику Србије Александру Вучићу и било ком грађанину или демократски изабраном предсатавнику грађана, поручио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Како наводи у саопштењу, на појединим порталима све су чешћи текстови који обилују невероватном мржњом, простаклуцима и претњама усмереним против председника Србије али и Српске напредне странке, који иза себе имају убедљиву подршку грађана.

„Не сме се умоболницима и насилницима дозволити да кад год им је воља, без икаквих санкција, суспендују демократију и позивају на револуције и насилна рушења власти. У кући обешеног не говори се о конопцу, а у држави у којој атентати на политичаре нису неуобичајена појава свака назнака могућности да би нечији живот могао бити угрожен мора бити озбиљно испитана“, наводи Ђурић.

 

Он истиче да никаква и ничија политика не може бити алиби за овакву врсту претњи и узнемиравање најшире јавности, јер како каже постоје законом прописане границе права на неслагање.

„У тексту „Постоји ли за Вучића друго решење осим метка?!“, као правник сам у то сасвим сигуран, има елемената озбиљног кривичног дела, и очекујем да држава потврди свој демократски и правни капацитет тако што ће заштитити друштво од ове врсте гнусних напада и казнити аутора у складу са законом. Уверен сам да претње ове врсте не долазе случајно у овоме тренутку, као што сам уверен и да оне никога неће застрашити и одвратити са пута борбе за богатију и успешнију Србију“, закључује Ђурић.