Прочитај ми чланак

Кфор: “Косовска полиција“ и “Безбедносне снаге Косова“ могу носити оружје

0

Представници Кфора данас су челницима општина Косовска Митровица и Звечан Крстимиру Пантићу и Драгиши Миловићу изразили незадовољство развојем ситуације у Брђанима и указали да сву одговорност за повећање тензија у том косовскомитровачком мешовитом насељу сносе представници заједнице.

Кфор је, како се наводи у саопштењу, на кратком састанку у бази Нотинг хил код Лепосавића, упозорио представнике заједнице да се уздрже од било каквих акција које се могу протумачити као повећање тензија и ометање настојања у успостављању мира.

Представници Кфора су поновили да само четири организације имају овлашћење за ношење оружја на Косову – Кфор, Еулекс, Косовска полиција и Безбедносне снаге Косова, те да ће сви остали бити санкционисани, а представници заједница сносити одговорност.

„Уколико Кфор примети било које друге наоружане особе које на било који начин прете да угрозе сигурно и безбедносно окрузење, Кфор је у потпуности овлашћен да брзо и одлучно реагује и санкционише преступнике”, наводи се у саопштењу мисије.

(Бета)