Прочитај ми чланак

КЕЦ У РУКАВУ: СНС хоће Меланију за градоначелницу

0

Меланија Павловић, генерална директорка компаније „Баумит Србија“, иначе једна од најуспешнијих пословних жена у региону, један је од озбиљнијих кандидата Српске напредне странке за градоначелника Београда.

Напредњаци разматрају опцију да после избора Београд, за који верују да ће га убедљиво освојити, води жена, а Павловићева је, по мишљењу многих из врха СНС, међу најозбиљнијима за ту функцију.

– Меланија Павловић је јако образована и успешна жена која се доказала у послу којим се бави. Годинама је у грађевинској индустрији Србије и на свим позицијама које је до сада обављала постизала је одличне резултате. Њене менаџерске способности су врхунске – каже извор из СНС на питање шта је Павловићеву препоручило и додаје:

Позната у свету бизниса

– Павловићева није позната широј јавности, али је у свету бизниса и те како позната. На њен рад нико никад није имао замерку. Она се остварила на више поља. Добра је у бизнису и добар је руководилац, што је велики плус за функцију градоначелника. Непоколебљива је и истрајна, уме да много захтева од сарадника, и све су то ствари које јој иду у корист при кандидатури за шефа престонице.

Наш извор још додаје да ниједна опција у овом тренутку није дефинитивна, већ да њено име фигурира у разговорима о изборима за Београд, који треба да буду одржани у марту 2018.

Чланица Ротари клуба

– Одлука о томе ко ће бити кандидат још није донета, то ће бити тема на неком од наредних састанака унутар странке, али Павловићева у овом тренутку представља најозбиљнијег кандидата – додаје он.

Павловићева је, како показује њена биографија, завршила архитектуру. Радила је у више компанија, а тренутно је генерална директорка компаније „Баумит Србија“, која се бави производњом и продајом грађевинског материјала. Поред тога, Павловићева се бави и лобирањем, маркетингом и ПР. Она је чланица Ротари клуба Земун, у Управном је одбору Српске асоцијације менаџера, у Удружењу пословних жена, а члан је и Инжењерске коморе и Друштва архитеката Београда. Добитница је награде Нај жена 21. века.

 

Небојша Стефановић, функционер СНС и министар унутрашњих послова, казао је јуче да та странка још није изабрала кандидата за градоначелника Београда и да ће у наредних неколико недеља представити тим људи и првог на листи. Он је прецизирао да ће тим за Београд и кандидата представити крајем новембра или почетком децембра.

Одлука о ванредним парламентарним изборима, како је рекао, још није донета и о томе ће обавестити јавност када та странка донесе одлуку. Он је одбацио тврдње појединих опозиционих представника о повећању броја становника у неким београдским општинама, истичући да је реч о лажима и манипулацијама.

– Сваког дана имамо умножавање лажи које се пласирају у Београду и сервирају као истина – свакако да би се прикриле афере које су ти људи оставили док су управљали Србијом и Београдом и који желе по сваку цену да се врате на власт – рекао је Стефановић.