Прочитај ми чланак

Карић се брже-боље извињава Вучићу, дегутантно улизује и самопонижава

0

Богољуб Карић је реаговао на наслове у таблоидима да је "издао Вучића".

Наиме, Информер и Ало су објавили тесктове о Карићу, јер је одговорио на твит певачице Секе Алексић, која је објавила фотографију са јучерашњих протеста „Србија против насиља“.

Ало је потом објавио текст са насловом „ИЗДАО ВУЧИЋА КАО ЛУКАШЕНКА Карић окренуо леђа председнику“, а Информер је написао да „БЕДНИК БЕДНИ! Богољуб Карић издао и Вучића!“.

Карић је ове објаве окарактерисао као „злоупотребу медијског простора“.

„Помињање мога твита упућеног госпођи Секи Алексић је био мој логични гест као личном пријатељу, која је у периоду најжешћих политичких прогона мене и чланова моје породице 2005. године од стране бивше ‘демократске’ владе својим јавним иступима једина јавно иступала и покушавала да заштити наш интегритет и укаже на злоупотребу власти. Мој твит од једне речи је био искључиво лични акт пријатељске подршке њој, без улажења у било какву суштину њених приватних активности и опредељења“, навео је он у саопштењу достављеном медијима.

Додао је да је помињање окретања леђа Србији и њеном председнику Александру Вучићу „покушај да се обезвреди његова деценијска безрезервна подршка доказаном развоју и напретку Србије под Вучићевим лидерством“.

„Увек сам истицао, а то радим и сада, да за председника имамо политичког лидера и домаћина који је након двадесет и више година отворио Републику Србију према свету, пробудио успаване националне потенцијале, зауставио константно пропадање привреде, увео нас у партнерства са најугледнијим светским компанијама и развио трајна пријатељства са економски и развојно најугледнијим земљама света“, истакао је Карић.

Додаје да је данашња Србија земља „репозиционирана као фактор регионалног мира, развоја и сарадње, управо деценију дугим уложеним надљудским напорима председника Вучића да на све начине обезбеди мир и сарадњу у региону“.

„Таква његова мисија нема алтернативу и једино она гарантује могућност даљег напретка националне економије и привреде, стварање нове индустријске високотехнолошке развојне базе за 21. век, запошљавање наших младих генерација, заустављање одлива наших људских ресурса и стварање основа за константно подизање општег друштвеног стандарада и квалитета живота свих грађанки и грађана Републике Србије. Зато је моја подршка оваквим његовим напорима ненарушива и не може се мењати злонамерним натписима и лажним вестима“, закључио је Богољуб Карић.

Такође, ТВ Пинк је најавио да ће председник Србије Александар Вучић у емисији „Хит твит“, у којој ће вечерас гостовати, говорити о „издаји Богољуба Карића“.