Прочитај ми чланак

КАНДИДАТКИЊА ДС ПОЗВАНА у ПОЛИЦИЈУ због објаве на друштвеним мрежама

0

Демократска странка саопштила је да је полиција у Костолцу позвала њихову кандидаткињу за одборницу Јасмину Кушлић да да изјаву "зато што је на друштвеним мрежама поделила фотографију документа који кружи у овој општини под називом 'интерно упутство' и које се бави евидентирањем гласача СНС на данашњим локалним изборима у тој општини".

ДС наводи да је након дељења фотографије документа, полиција дошла на врата кандидаткиње те странке и позвала је на разговор у локалну станицу.

Фото: А.С.

МУП је раније данас саопштио да су припадници тог министарства започели предистражни поступак поводом фалсификовања и злоупотребе меморандума СНС и ширења на друштвеним мрежама слике летка којим се грађани Костолца позивају да сликају гласачки листић на сутрашњим локалним изборима, како би за то добили новчану надокнаду од 5.000 динара.

Предистражни поступак покренут је по налогу Основног јавног тужилаштва у Пожаревцу, саопштио је МУП.

Одмах по појави овог материјала са неистинитим садржајем о догађају је обавештен надлежни тужилац који је наложио да се са свима који су делили слику на друштвеним мрежама обави разговор у својству грађана, наводи се у саопштењу.