Прочитај ми чланак

Какви кадрови: Тома Мона, министар за засмејавање

0

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, познатији као Тома Мона, наставља да запањује грађане својим министарским бисерима, овога пута у програму уживо.

Тома Мона је, причајући о београдском метроу, изјавио да ће направити “параболу” са вакцинама – уместо паралелу, а такође је обећао и становницима Београда да ће моћи да паркирају своје аутомобиле на “обронцима града” и да се возе београдским метроом до центра, као да је српска престоница некаква планина, у најмању руку Златибор.

FOTO: Printscreen

Ако изоставимо то што је тренутна актуелност сакупљање политичких поена причом о београдском метроу, који нам је власт обећавала још од градских избора 2018. године, што је само по себи урнебесно смешно, Томини лапсуси су данас свакако хит на друштвеним мрежама.

“Тома једини министар за кога ми не пада тешко што му плаћам плату. Он ме бар квалитетно засмејава”, написала је једна корисница Твитера.

“Негде је чуо да град има ободе, али ако је паралела – парабола онда је то – то”…

Момировић, који од свих квалификација за министра саобраћаја, грађевине и инфраструктуре има само маму и тату, један је од од најбржих када је реч о одбрани Српске напредне странке и ботовању за председника Србије Александра Вучића.

Још када су у октобру прошче године председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић објавили имена нових министара, након седнице Председништва СНС, Момировић се огласио на Твитеру и изјавио да му је част да прихвати понуду. Иначе је на овој друштвеној мрежи врло активан.

У јавности је постао познат прошле године, када су његови родитељи и власници компаније “Мона” Нада и Ђорђе Момировић одлучили да бизнис препусте синовима Томиславу и Урошу. Компанију су наследници равноправно поделили, Урошу је припала модна индустрија, Томиславу хотелијерство.

Тако је Томиславу у руке отишао луксузни хотел на Златибору који је отворен 2007, затим хотела на Јавору и апартман у Будви, као и хотел у центру Београда, али и онај нови са 170 соба и 200 запослених, такође у престоници.

Рекло би се право богатство. Ипак, млади Момировићи нису научени да расипају, воде рачуна о сваком динару, поготову кад плаћају своје раднике.

Тома Мона и његов брат били су једни од првих који су се бунили због повећања минималца 2017. године.

“Када су повећали минималац последњи пут били смо у дилеми, затворити или отпустити део”, написао је Томислав Момировић на Твитеру и додао да напослетку одлучио да “ипак не затвори хотел, него да смањи трошкове”. Односно да отпусти део радника.

Сличну ситуацију имали смо и у току ковид кризе, па му се отад често уз име пришива и “корона”.

Док су људи широм Србије били унезверени од страха од болести и смрти, бриге за посао и потраге за основним животним намирницама по продавницама, Момировић је на телевизијама са националном фреквенцијом “кукао” да му бизнис пропада у доба корона-вируса, те да ће многи радници у хотелијерству добити отказе.

Ботовање по Твитеру

Ако изузмемо “параболе” и “обронке града”, имао је Тома Мона пуно бисера, и то на Твитеру. Један од скоријих била је, наравно, анализа председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

Разјаснио је на свој начин и како је организована власт у Србији. Иста она у којој сад учествује. Здушно је и подржавао челне људе у земљи, о чему твитује безмало сваки дан.