Kаква сцена: Живковић о Бугарину који пљачка Србију, а онда се појавио Воја

0

Председник Нове странке и народни посланик Зоран Живковић подсетио је данас, на конференцији за медије у холу Дома Народне скупштине, на случај Бугарина Цветана Василева који је на Интерполовој потерници, а истовремено је под заштитом од државе Србије, иако је творац највеће афере у бугарском банкарству и направио малверзације од неколико милијарди евра, а о чему Живковић упозорава још од 2016. године.

„Њему је омогућено да приватизује Стаклару Параћин, под највишом државном заштитом. На тај дан је иза њега стајао тадашњи председник Томислав Николић, као очигледан покровитељ. А где је он, ту је и Вучић. Та фабрика је пропала, дугови су невиђени, а нема политичара из власти са којима се тај није сликао и који га нису штитили. Ново је да је бугарски тужилац написао писмо којим критикује власт у Србије за прикривање криминала, а обратио се председнику Европског Парламента и шефици Европске комисије, описујући шта актуелна власт ради, и то власт једне државе која је на путу ка ЕУ.

Постоје и сумње које могу да се испитају да је Василев спонзорисао и изборне кампање СНС-а. То је ситуација у Србији данас. Годинама говорим о овоме, чак сам нудио да кажем и где се он налази, али 5 година се ништа не дешава. Постоји прича да је он био у добрим односима и са неким бугарским политичарима које је преварио, па побегао у свет, а онда сигурну кућу нашао у Србији. Паралелно с тим имамо чуђење зашто је наш пут ка ЕУ тако спор, шта то хоће Европа од нас, нека се изјасне, да парафразирам Вучића. Један од тих разлога је и овај. Позивам Вучића и све око њега да на оне који су прогоњени међународном потерницом, а нису добили азил у Србији из неког разлога, а колико знам Василев није, полиција, тужилаштво и комплетно правосуђе одмах реагују и изврше своје обавезе“, указао је Живковић.

Он је у наставку подсетио на аферу Хеликоптер, где је погинуло седморо људи, на комплетне идиоте који су рушили у Савамали, а и даље не знамо ко су, на Крушик, на Вучићеву изјаву да зна ко су убице Оливера Ивановића или певачице из Борче, истакавши да су то све разлози зашто Србија споро иде ка ЕУ.

„Морамо се подсетити европских вредности и зашто је актуелном режиму у Србији то толико несхватљиво. Битка против криминалаца, убица и лопова не решава се бојкотом, јер ће вас онда покрасти, матретирати, убити. Само борба може да нас спаси од свог зла које постоји у овој држави“, закључио је лидер НОВЕ Зоран Живковић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!