Прочитај ми чланак

КAКО СЕ ПРВИ ЧОВЕК ВОЈВОДИНЕ ОБОГAТИО? Три плате, два стана, кућа, кеш у банци …

0

Са чела војађанске администрације отишла је демократска камарила да би дошла напредњачка. Питање је нијанси, толико су слични.

Фотографија преузета са веб портала  Српска напредна странка

Фотографија преузета са веб портала Српска напредна странка

Напредњаци се војвођанској јавности представљају као честити и часни људи који ће променити све недостатке демократске власти. Игор Мировић и његова екипа сарадника тврде да ће у Војводину увести транспарентност, уштеде и поштење.

Међутим, анализом имовонске карте Игора Мировића, председника Покрајинске владе, види се јасно да је стекао имовину на нетранспарентан начин.

Прво, Мировић  прима чак три плате – 49.000 динара из фирме “Развојни фонд AП Војводине доо”, 55.000 динара за председничку функцију у Покрајинској влади и 75.000 динара као саветник у ЈП “Завод за изградњу града Новог Сада”.

imovinska karta igor mirovic
Будући да је Мировић већину свог радног стажа провео у политици, није јасно како је стекао доста некретнина, што просечан становник Србије, својим поштеним радом, веома тешко може да стекне.

Вођа напредњачке војвођанске групе поседује половину куће од 290 квадрата, четворособан стан од 113 квадрата, двособан стан од 54 квадрата, пословни простор од 54 квадрата и гаражно место од 12 квадрата.

Купио је “голфа” пре годину дана, а пријавио је и да чува кеш новац у банци.

Па, како је све то стекао, поставља се логично питање.