Прочитај ми чланак

Како је Вучић повезао себе као „геј френдли типа“ са ценом уља и сунцокрета

0

У свом јучерашњем обраћању нацији, председник Србије Александар Вучић успео је да у једном минуту спомене све важне теме за Србију - од геј параде до уља и сунцокрета.

И можда делује као летећи циркус Монтија Пајтона, али је наша реалност. Фасцинира, ипак, способност председника државе да у истој реченици повеже сунцокретово уље и геј параду, а да притом себе назове „геј френдли типом“.

Иако га нико није питао, председник је сам почео да набраја све што се у претходном периоду догодило у Србији, као и догађаје који нас очекују, приде их је све повезао тако да никоме на крају није било јасно да ли је сврха његовог говора била да објасни како је тешко организовати „Прајд“ или колико је тешко одредити прихватљиву цену уља и сунцокрета.

„Шта је то што хоћете од државе? Да немамо струју и да је гасимо на сваких шест сати, рекли бисте: ‘Хајде да скидамо ову ђубрад’. Ако кажемо да имамо параду, рећи ћете нам: „Вучић је геј френдли, његови другови… И Вучићу педеру и тако даље… Ако кажемо да немамо параду, рећи ћете: ‘Крив си Вучићу, владавина права не постоји, ниси у стању да заштитиш сексуалне мањине и све друго…’ Кажите ми људи шта хоћете од државе – хоћете да вам уље буде скупље за 20-30 динара? Може, али немојте да ме питате за инфлацију и за паре“, говори Вучић у једном даху обраћајући се камерама.

И можда у реалности ЕуроПрајд и Прајд немају ама баш никакве везе са сунцокретом – али за председника Србије то су мање више исти појмови који иду у заједнички кош.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!