Прочитај ми чланак

Када ће Срби научити лекцију Запада?

0

Поводом последње одлуке Хашке инквизиције можемо рећи да Срби још увек нису научили лекцију Запада…

Да, десило се очекивано.

Пред тзв. Хашким трибуналом ослобођени су хрватски ратни злочинци Маркача и Готовина. Ово представља изненађење само за оне који имају потпуно одсуство разума и слепо су одбијали да прихвате шта је улога хашке инквизиције, као и за лицемерне српске политичаре који су претходних 12 година све чинили да се овакве ствари дешавају, а сада се не могу начудити оваквој одлуци.

Као што знамо, пре ових злочинаца, Хаг је ослободио шиптарског ратног злочинца Рамуша Харадинаја.

Још раније је ослобођен муслимански ратни злочинац Насер Орић.

Паралелно са овим сви оптужени Срби су осуђени на драконске казне а многи се већ и упокојили у Хашком казамату који тако бедно глуми суд.

У међувремену се бивши председник Србије извињавао редом за све и свашта, а народна скупштина усвојила ,,знамениту“ резолуцију о Сребреници којом су сопствени народ прогласили геноцидним.

Истовремено Војислав Шешељ лежи већ 10 година у притвору због вербалног деликта, а суди се и ратним лидерима босанских Срба, Радовану Караџићу и Ратку Младићу, који су спречили да Срби у Босни и Херцеговини поново прођу кроз нови Јасеновац.

Дакле,може се рећи да су суштински створене све претпоставке да се после двадесет година непрекидних покушаја српски народ прогласи јединим и искључивим кривцем за све ратове вођене на овим просторима и аутоматски са тим и легитимише некадашње НАТО бомбардовање , данашње одузимање Косова и Метохије и сутрашње отцепљење Војводине.

Ко је крив што смо се као народ нашли у оваквој позицији?

Да ли Хашки ,,суд“?

Не. Они су од самог почетка јасно ставили до знања да правда није на њиховом менију. Нелегалним начином свог настанка и континуитетом своје неправде током рада суда себе су јасно дефинисали као НАТО инквизицију а не међународни суд за који су се представљали .

Да ли садашња НДХрватска, Федерација БиХ или квазидржава Косово?

Не. Они су само показали да су им јасна сва правила игре и све своје државне и квазидржавне структуре ставиле у функцију одбране својих злочинаца.

Да ли НАТО и ЕУ?

Не. И они су нам на много начина, конкретним деловањем дали до знања да је уништење Србије њихов легитиман циљ.

Повремене умерене дипломатске изјаве су биле у фунцији лакшег варења велике отровне жабе коју је требало прогутати.

Највећи кривци су друштвено – политичка квазиелита која је створила атмосферу у којој је свако Хашко изручење доживљавано као велика национална победа и у којој је формиран самоубилачки политички контекст у коме ЕУ нема алтернативу.

Директну одговорност за овакво суштинско разарање спољнополитичког потенцијала земље сносе све претходне власти које су у трци за буђавом ЕУ шаргарепом свако хапшење славили као велике националне победе ,,освешћене,, (а у ствари онесвешћене) Србије.

Зато ће Двери учинити све што је у нашој политичкој моћи да се коначно разобличи оваква антисрпска државна политика и да се именују и позову на политичку одговорност они који су из знања или незнања довели Србију у ситуацију да не може да одбрани своје виталне националне и државне интересе.

Ного Срђан

 

(Двери)