Прочитај ми чланак

Кад Вучић закити: Хил пркоси свом Стејт департменту? Радује се наставку сарадње

0

Амбасадор САД Кристофер Хил објавио је поруку на X профилу Амбасаде у којој истиче да се радује сарадњи са Владом Србије. Он се осврнуо на изборе који су одржани , рекавши да су они "тест за демократију", да Србија требало да реши са страним посматрачима "мањкавости" које су виђене током изборног процеса. Додаје да се нада да ће све са изборима бити готово и да ћемо ускоро моћи сви да "одморимо и уживамо током новогодишњих и божићних празника".

„Ово наравно укључује регионална питања, али и жеља Србије да у потпуности постане део породице Западних народа“, поручио је Хил на Иксу.

Додао је да постоји много ствари које Србија мора да постигне да би била спремна за ово путовање, а једна од њих је владавина права.

Како је казао Хил, избори су „стрес тест“ за демократију и то важи за сваку земљу.

Према његовим речима, међународни посматрачи који су били у Србији открили су више „мањкавости“ у вези ових избора, и важно је да Србија ради са посматрачима да реши ова питања.

Хил је казао и да је потребно да земља има „једну врсту отпорности“, да може се „поврати из ових тренутака“ након избора, када учесници „нису веома задовољни једни другима“, и истакао да Србија треба да ова питања реши кроз институције.

Амбасадор САД је на крају изразио и надање да ћемо сви, након свега, моћи да „одморимо“ са својим породицама и да уживамо у новогодишњим и божићним празницима.