Прочитај ми чланак

Кад Весић „сашије“: Униформе за комуналце 550.000 евра скупље него у бутику

0

Градска власт предвођена замеником градоначелника Гораном Весићем опљачкала је грађане Београда за најмање 550.000 евра у најновијој набавци униформи за комуналне милиционаре, тврди за Нова.рс директор Топличког центра за демократију и људска права и председник Усправне Србије Драган Добрашиновић.

Наиме, заменик градоначелника Београда Горан Весић јуче је у Старом Двору присуствовао пријему нових комуналних милиционара, у друштву певачице Јелене Карлеуше.

Foto: Facebook/Goran Vesić

Том приликом Весић је најавио и нове униформе.

„Ово је за вас велики дан јер сте добили сталан посао. То је посао који сте желели и за који сте се обучавали. Такође, ово је велик дан за Комуналну милицију јер промовишемо и нове униформе. Старе униформе које су носиле ваше колеге нису биле тако удобне и прилагођене послу те и на овај начин показујемо колико Град улаже у своју Комуналну милицију“, рекао је Весић.

Не зна се да ли је нова униформа удобнија, али је јасно да је скупља.

Уговор о набавци униформе за 550 комуналних милицајаца, који је град потписао са компанијом MIM comerce d.o.o коштаће град тачно 186.310. 200 евра, са ПДВ-ом. Дакле 2.880 евра за униформу по човеку, а обухвата летњу и зимску јакну, пет кошуља, пет мајица са кратким рукавима, четири пара панталона, једне бермуде, један џемпер и један пар ципела.

Директор Топличког центра за демократију и људска права и председник Усправне Србије Драган Добрашиновић за Нова.рс каже да је реч о безочној пљачки.

Добрашиновић каже да је рачунао колико би набавка ових артикала коштала у малопродајним објектима и то у оним “скупљим”. Наводи да укупна цена не би износила више од 1.700 евра.

То значи да је за цену јакне рачунао 200 евра за летњу и 300 за зимску, да је за кошуље и мајице рачунао цену од око 30 евра по комаду, 100 евра за панталоне, 150 за ципеле, по 50 за бермуде и џемпер.

А униформе се раде на велико и сигурно не по овим ценама…

“Ово што је градска власт предвођена Гораном Весићем приредила Београђанима је дрска и безочна пљачка која је планирана и спроведена пред њиховим очима. Реална вредност набављене опреме, уз великодушан додатак на луксуз нижа је за најмање 1.000 евра по комплету у односу на уговорену. То значи да су Београђани само у овом клептоманском Весићевом подухвату опљачкани за најмање 550.000 евра. Да у овој земљи има тужилаштва, суда и правде нова адреса Горана Весиће и ортака у отимачини била би Бачванска 14 (Централни затвор). У Вучићевој Србији, то ће вероватно бити Немањина 11”, каже Добрашиновић.

Интересантно је и да је вредност ове набавке готово једнака прошлогодишњем укупном промету поменуте фирме.

“Укупан промет фирме која је добила посао у 2020. години био је 198.898.000, само 12.000.000 динара већи од овог посла, а у 2019. години је износио 41.405.000 динара”, напомиње Добрашиновић.