Прочитај ми чланак

КАД МОЖЕ ВУЛИН, МОГУ СВИ: Како се у МУП долази до чина пуковника?

0

Чин пуковника за министра Вулина, војно неспособног ЈУЛ-овца који се богатио док су Срби гинули у ратовима, уз лечење комплекса пре свега значии високу пензију, тако да он већ сада вредно ради на томе.

Ево како се по Правилнику заиста долази до тог чина ако радите у МУП.

„У складу са Законом о полицији и Правилником о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Министарству унутрашњих послова, који је донет у јуну 2018. године, радно место министар унутрашњих послова разврстано је у радно место полицијског службеника у статусу овлашћеног службеног лица“. Ово је веома занимљива реченица којом је „објашњено“ како несрећни министар добија чин пуковника, па ево малог објашњења за све читаоце како се спроводи систематизација у МУП-у.

Неколико година уназад систематизација се користи исто као када пред магаре на штап окачите шаргарепу. Сви ћуте, јуре некакве везе, сви су у страху да проговоре, а углавном запослене са дебелом везом или због подршке одређених синдиката у врху Министарства унутрашњих послова ухлебљују на старешинским позицијама. Није то ништа ново, нити је то овај систем измислио, али се никада није спроводило овако бахато.

Многи запослени са по 15, 20 и више година стажа са предатим факултетским дипломама чекају по неколико година да им се исте признају. Виша школа као таква тренутно не вреди ама баш ниста, као и факултет, али сада долазимо до врхунца лицемерја.

Постоје радна места у МУП-у која се могу попунити искључиво са припадницима који имају факултетске дипломе, јер се дипломе виших скола не признају… Али, када добију то радно место, морају да потпишу у МУП-у да ће обављати посао и бити плаћени по коефицијенту више сколе, што је тотални апсурд.

Тако долазите до припадника МУП-а са 15, 20 година стажа који добије чин заставника прве класе. Дај Боже до пензије да стигне до чина поручника. Све је то тотална небулоза док наш несрећни министар потпуно незаслућжено (јер чак ни војску није служио), ни мање ни више, него одмах добије чин пуковника. Срамота за службу!

Наредних дана ћемо вам са све чињеницама навести људе који су из разних фирми без дана рада у МУП-у осванули као старешине. Министре, схваташ ли да се ресор безбедности распада?