Прочитај ми чланак

„Јурић ‘убио’ Стефановића који би ћутањем да се опет приближи шефу“

0

Мислим да је Јурић изјавом да је обавестио министра ко је политичар педофил "убио" Стефановића више и горе него сва кампања и све насловне стране које је Небојша "попио" претходних месеци. Додуше, то је можда и начин да се Неша поново приближи "шефу"?! Ево га јутрос на Пинку - изјавио је Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар и уредник Нове српске политичке мисли (НСПМ).

– Јурић је у „Утиску“ јасно и гласно рекао да је министра обавестио, тј. да је саопштио име педофила и изразио спремност да иде на полиграф. Без обзира што му је то непријатно, рекао је да не бежи ни од полиграфа. А са друге стране је, упркос томе што није хтео много да открива, рекао још један важан детаљ, који је, како видим, промакао коментаторима на друштвеним мрежама. Тиче се одговора Стефановића кад му је Јурић саопштио име педофила, који је рекао да је мислио да је неко други и поменуо друго име. Овај детаљ чини још неуверљивијом ионако не превише уверљиву позицију Небојше Стефановића – каже Вукадиновић за Директно.рс.

Вукадиновић сматра да је питање сад да ли Стефановић по задатку од Вучича „прима метак“ у виду демантија или можда није ни рекао Вучићу своја сазнања од Јурића.

– За мене је то дилема, не верујем да он није могао да не каже Вучићу шта му је Јурић рекао. Да ли он има задатак или наређење да то негира у замену за неку врсту продужене амнестије или аболиције од кампање којој је претходних месеци био изложен? А можда је већи разлог и то што ни он, ни МУП, а ни тужилаштво, нису поступили до сада по том питању – констатује Вукадиновић.

На питање да ли ћутање о имену које је Јурић саопштио и негирање Стефановића сугерише да је у питању „крупна риба“, Вукадиновић одговара.

– Да, да, да, то вероватно, не могу да спекулишем, али сигурно да је крупна, а посебно ме занима ова друга коју је поменуо Стефановић, која је можда још крупнија. У том погледу нема сумње да је то у питању, те Стефановић на тај начин плаћа цену те амнестије и аболиције, привремене, наглашавам, од негативне кампање. Тако је био почаствован и учешћем у Јутарњем програму Пинка као уважени сабеседник, а не као мета. Са друге стране, овим Вучић купује време док не види шта ће са том афером, а још увек није решио шта ће – каже уредник НСПМ и додаје:

– Мало ко може збиља веровати да ни МУП, ни БИА, ни тужилаштво, немају никакве информације, него чекају да им Јурић или Мариника саопште име и то ми је најпроблематичније у целој причи.

На крају, Вукадиновић се дотакао и промене исказа Миће Јовановића, који је најпре тврдио да је лично присуствовао подвођењу малолетница и девојака од стране Драгана Марковића Палме, да би променио исказ и понудио се за сведока одбране на суђењу Палми.

– То је толико морбидно, да нисам својим очима гледао то, мислио бих да је у питању Њуз нет. То је толико фарсично и трагикомично да је то доказ да се избрисала граница између стварности и фарсе и комедије, сатире и реалности – закључује Вукадиновић.