Прочитај ми чланак

Јовановић (Нови ДСС): Власт у Београду је саучесник у озваничењу кандидатуре…

0

Лидер Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Јовановић оптужио је данас власт у Београду да је саучесник у озваничењу кандидатуре Косова за чланство у Савет Европе (СЕ).

Он је у саопштењу навео да се тиме „јасно потврђује оно што је (председник Србије) Александар Вучић и јавно признао – да је прихватио француско-немачки споразум“ (о нормализацији односа Косова и Србије).

Јовановић је додао да је спровођење француско-немачког споразума почело и да његов члан 4 предвиђа да се Србија „неће противити чланству Косова и Метохије ни у једној међународној организацији“.

Оценио је и да озваничење кандидатуре Косова за чланство у СЕ представља нову и важну етапу у заокруживању, како је рекао, такозване државности Косова, уз саучесништво власти у Београду.

Он је у писаној изјави поступање Вучића и представника власти оценио срамним и бестидним и додао да оно повлачи, поред политичке и историјске, и кривичноправну одговорност због најгрубљег кршења Устава Србије.

Оптужио је актуелну власт, за „спровођења у бити издајничке политике“, те оценио да је изгубила легитимитет за вођење Србије.

Према речима Јовановића „једино исправно, легитимно и демократско решење“ за излазак из, како је навео, политичке кризе која ће упрскос скандалозним медијским манипулацијама постајати све видљивија, ванредни избори на свим нивоима.