Прочитај ми чланак

Јовановић: Несторовић да се изјасни или да на новим изборима добије промил гласова

0

Председник Нове Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић рекао данас је да грађани на протестима изражавају легитимно незадовољство након избора који нису били легитимни, истакавши да би најбоље решење било одржавање нових локалних избора у Београду, саопштили су из ове странке.

Он је додао да сада од власти зависи да ли ће се дизати или спуштати тензије, оценивши да је шокантно понашање Александра Вучића и Синише Малог, који снимају како певају у колима и исмевају грађане који нису гласали за њих.

„На власти је да покаже минимум нормалности. Протести су легитимни, али нису легитимне сцене насиља. Међутим, морамо да схватимо да је људима мука од лудила које генерише ова власт и зато сада власт мора да спусти тензије у друштву, а она ради супротно“ истакао је Јовановић.

Лидер Новог ДСС је саопштио да је много грађана доведено у Београд да гласа, иако у престоници не живе.

„Најбоље решење би било да се сада прочисти бирачки списак и и да се иде на нове изборе у Београду“, сматра Јовановић, саопштио је нови ДСС.

Јовановић је додао да нови избори зависе од покрета који води Бранимир Несторовић, који „више неће моћи да бежи од одговорности“.

„Ако идемо на нове изборе, а они кажу да неће ни са једнима, ни са другима, онда треба да добију 0,01 одсто гласова. Мораће грађанима да кажу да ли гласају за останак Вучића или за промене“, закључио је Јовановић.