Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ: Избори увек доказивање неке врсте патриотизма

0

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да су избори у Србији увек били "нека врста тестирања или доказивања одређене врсте патриотизма" и да је нужно да прво себе доведемо у ред, а да је оријентир у томе Европа.

Чедомир Јовановић је у писаној изјави медијима рекао да је за ЛДП политика „Европска Србија“ способна да стабилизује регион, да трајно осигура мир, која има снагу да се мења и решава проблеме „које је направила себи и другима“, која показује способност да решава проблеме на путу европских интеграција и безбедносних интеграција кроз НАТО.

ceda jovanovic hrt

„Србија је постала политичко друштво у којем се бавите политиком без политике“, додао је Јовановић.

Навео је и да се љубав према земљи „не доказује тровањем, а то је код нас било правило“ и оценио да ће ако у председничким изборима буде доминирала политика која је била доминантна у Србији последњих година, Запад побећи од нас, „док ће Русија остати у својим чврстим упориштима – и у Србији и у Републици Српској“.

„Нужно је да прво себе доведемо у ред, а оријентир у свему томе је Европа. Ако је Европа у кризи, и ако је мање европских вредности које се преливају из Европе у Србију, онда морамо бити способни да произведемо више и да покријемо ‘рупе’ које се појављују. Зато у председничке изборе треба ући са јасном визијом и јасном политиком“, рекао је Јовановић.