Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ ДСС: Власт да омогући постизање консензуса о кључним државним питањима

0

Председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић позвао је данас представнике власти да омогуће постизање друштвеног консензуса о најважнијим државним питањима и да направе како је рекао, „први корак ка враћању атмосфере пристојности и нормалности у српско друштво“.

Јовановић је на седници Главног одбора ДСС-а у Београду рекао да власт треба да отвори дијалог о решавању косовског питања, односу Србије са ЕУ, изборном систему, као и о питању медијских слобода.

„Политику два јарца на брвну треба да замени политика дијалога власти и опозиције. Позивам власт да направи и први и други корак, јер је најодговорнија за враћање атмосфере пристојности и нормалности у српско друштво“, навео је лидер ДСС-а.

Јовановић је оценио да је политика разграничења доживела пропаст и додао да разговоре о коначном статусу Косова не треба прихватити ван оквира Устава Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

„Свако друго решење било би чин велеиздаје и погубно по будућност Србије. ДСС је био у праву када је истицао да је остављање питања коначног статуса Косова и Метохије у стању мировања у интересу земље“, додао је Јовановић.

Говорећи о економској ситуацији у Србији, председник ДСС је оценио да је потребно започети реиндустријализацију земље и заштитити домаћу привреду, и додао да се ниједна држава није развила тако што се искључиво ослонила на стране инвестиције.

Он је додао да Србију ништа не спречава да „среди своје двориште“ и оценио да ни питање Косова ни пут ка ЕУ „нису препрека за средјивање Србије“, што би како је навео, значило дефинисање озбиљне стратегије индустријализације, промену изборног система и борбу против корупције.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!