Прочитај ми чланак

ЈОВАНА Прогласити окупацију Косова! Чим хапсе Србе, одмах хапсити сумњиве Албанце

0

Странка Здрава Србија (ЗС) поручила је данас да Србија треба да прогласи да је Косово окупирано, да власт мора да одустане од француско-немачког плана и да нема преговора са Приштином ако погром над српским народом не престане.

„То је требало одавно урадити, на то је позивао још патријарх Павле. На окупираној територи не би могла да се Србима одузима лична имовина, судили би судови матичне државе и имали би легитимо право на устанак“, рекла је потпредседник ЗС Јована Стојковић, на конференцији за новинаре.

Према њеним речима, реаговања Срба не би могао нико да третира као тероризам, као што то назива Приштина и неки други, већ би била борба за ослобођење.

„Зато је веома битно каквим се именом називају ствари“, упозорила је Јовановић.

Она је нагласила неопходност потпуног одустајања од француско-немачког споразума, „где смо имали јесам потписао – нисам потписао, где је печат и остале врста манипулација“, јер је то споразум који говори о Србији и Косову као о две државе.

„Нема наставка дијалог ако погром над Србима не престане, дакле никаква седења, никакви преговори, успешни или неуспешни“, истакла је Стојковић.