Прочитај ми чланак

ЈОРГОВАНКА стотине милиона народних пара троши на лампе, тепихе и намештај! ДОКАЗИ

0

Док људи широм Србије немају где да се лече, умиру чекајући на лекарску помоћ, а десетине хиљада људи остало је без посла, гувернерка Јоргованка Табаковић троши стотине милиона динара народних пара на намештај, сијалице, тепихе, авио карте и хотелски смештај, наводи се у саопштењу покрета "Један од пет милиона".

У плану јавних набавки Народне банке Србије за 2020. годину стоје невероватне ставке и вртоглави новчани износи.

Наводи се, рецимо, набавка и уградња нових савремених светиљки у износу од 11 милиона динара, замена ходничких светиљки са савременим светиљкама од 45 милиона динара, и замена постојећих канцеларијских светиљки од чак 70 милиона динара! Дакле, за нове лампе укупно 126 милиона динара, илити преко МИЛИОН ЕВРА!

Затим, за намештај за одмаралишта 10 милиона динара, угоститељски намештај 10 милиона, а за угоститељску опрему 20 милиона динара. За нове тепихе “свега” 8 милиона, за бојлере у Немањиној 17 око 4 и по милиона, за средства за личну хигијену чак 17.600.000 динара, а за “папире разне” 20 милиона динара!

Ту се Јоргованкино бахаћење не завршава, па тако гувернерка на авио превоз и хотелски смештај у иностранство троши 60 милиона динара, илити пола милиона евра народних пара.

Покрет “1 од 5 милиона” пита Јоргованку Табаковић:

Како се осећа док бира столице, фотеље, тепихе за више десетина милиона динара народних пара, док за болесне људе нема места у болницама?
Како се осећа док бира лампе од милион евра, док људи са упалом плућа леже у расходованим војничким лежајевима и дрхте од хладноће?
Како се осећа док букира авио карте и бира луксузне хотеле у вредности од пола милиона евра, док и ковид и не-ковид пацијенти стоје у редовима испред амбуланти?

Спаваш ли мирно, Јоргованка? Можда баш у оном одмаралишту Народне банке које опремаш нашим парама?