ЈОАНИКИЈЕ: Мило има реторику Павелића, одговорну за стотине хиљада убијених Срба

0

У обраћању верујућем народу из Берана и околних места, који се у огромном броју окупио и данас испред Манастира Ђурђеви Ступови, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије је поручио да „овој деци и омладини припада будућност, а не онима који користе реторику Анте Павелића и оптужују нас за великосрпски национализам.

фото: mitropolija.com

 

Са том реториком усташки вођа, Хитлеров слуга, Анте Павелић, побио је на стотине хиљада Срба. Овде, нажалост, та реторика добија замах преко председника Црне Горе. А ми одговарамо на ту глупаву и превазиђену причу – ми смо и Срби и Црногорци, онолико, или и мало мање, али не и више, колико је био Његош, краљ Никола, Марко Миљанов, Мојсије Зечевић, војвода Миљан Вуков и сви наши преци који су страдали за крст часни и слободу златну.“

Владика Јоаникије је истакао и да је Скупштина Црне Горе застранила доносећи дискриминаторски, антиуставни и антицивилизацијски закон, настојећи тако да се наруга „нашој светој вјери, да отме светиње и да их скрнави и са њима тргује“.

Због свега тога, владика Јоаникије је подвукао да није постојало друго решење „сем да сазовемо ову велику свенародну скупштину, која ће казати шта мисли и која ће исказати своју вољу. А глас народа је глас Божији. Чувајте завете својих предака, своје светиње, нашу прошлост и будућност, завештавајте својој деци да чувају своју веру православну“, преносе „Новости“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!