Прочитај ми чланак

Јерковић одговорио је ли и даље с Ми глас народа и да ли се договарао с Шапићем

0

Из трећег покушаја портал Нова.рс успео је да дође до одговора од носиоца београдске листе “Ми - глас из народа” Александра Јерковића да ли је договорио сарадњу и улазак у власт са кандидатом за градоначелника Београда Александром Шапићем. За портал Нова.рс Јерковић негира да је водио преговоре са Српском напредном странком, уз напомену да разговоре није водио ни са коалицијом "Србија против насиља".

Трагом сазнања да су два одборника са листе “Ми- глас из народа” – Александар Јерковић и Слободан Ђурашиновић – договорила сарадњу са кандидатом за градоначелника испред Српске напредне странке Александром Шапићем у граду Београду, портал Нова.рс контактирао их је још пре две недеље.

Том приликом, Јерковић није демантовао, ни потврдио ту информацију.

“Док не буду коначни резултати избора, док не буде све дефинитивно, рекао сам свима да нећу давати изјаве. Мислим да би све друго било неозбиљно. Ако Вам није проблем када прођу жалбе и сви рокови, онда ћу врло радо да се одазовем, да гостујем, шта год буде требало није проблем”, казао је Јерковић за портал Нова.рс тада.

Како је ГИК доделио мандате пре два дана, и јуче смо звали Јерковића са истим питањем, међутим одговор ни тада нисмо добили.

Али не каже се џабе трећа срећа!

Данас смо добили одговор или можда боље рећи одговоре јер се у међувремену ситуација доста искомпликовала.

Укратко, Јерковић је у понедељак увече позвао Несторовића да разговарају о томе којим путем да се крене у Београду, затим је кандидат за градоначелника Александар Шапић упутио јавни позив, посебно одборницима са листе “Ми”, да разговарају о формирању власти, затим се и листа “Ми” огласила да каже како остају при свом ставу да нема сарадње ни са ким.

Па смо морали да питамо да нам се појасни читава драма ко ће с киме и ко са киме неће.

Иако је за нас, што се каже, главно питање да ли је било разговора између Јерковића и Шапића и да ли су сарадњу договорили, Јерковићу је битније да се одржи коалиција “Ми”.

“’Нема назад иза је Србија’ није водила преговоре ни са СПН, ни са коалицијом око СНС-а. Сматрамо да прво треба учинити све да се одржи коалиција са “Ми”, јер тим који побеђује не треба растурати. Нарочито не због некаквих личних сујета или недовољне организованости”, каже Јерковић за наш портал.

А да ли ће доћи до састанка између Јерковића и Несторовића, још увек није познато.

“Код њих је дошло до великих промена. Одлучили су да формирају партију. Од избора нисмо имали ни један састанак на коме би усагласили ставове. Ни по питању републичких, ни по питању локалних тема. А нарочито по питању актуелних дешавања на Космету. Директни позиви које смо упућивали нашим коалиционим партнерима пре тога остали су да висе у ваздуху – без одговора” рекао је Јерковић.

Како све мирише на раскол у оквиру ове листе, за коју још увек не можемо да утврдимо да ли је коалициона или није, јер једна страна односно Јерковић тврди да јесте док Несторовић тврди да није, упитали смо Јерковића да ли ће у будућности наступати самостално.

“Ми не желимо да се то деси. Али ако коалиција “Ми” буде одлучила другачије, да без консултација са нама доноси одлуке то ће бити неминовно. Ја нећу наступати самостално у било ком случају. И ја и други одборници чланови “Нема назад иза је Србија” деловаће у складу са одлукама Председништва покрета”, објашњава Јерковић.