Прочитај ми чланак

Јерков: ДС ће организовати антивладине протесте широм земље

0

604125_ds-dolazak-i-pocetak250415foto-d-milenkovic-0153_ff

ЧAЧAK – Демократска странка ће, поред Београда и Kрагуjевца, одржати антивладине митинге и у другим градовима, jер су људи широм Србиjе незадовољни радом актуелне власти, рекла jе портпарол ДС и посланик у републичкоj Скупштини Aлександра Jерков.

Према њеним речима ДС jе ушла у озбиљан процес припреме програма те партиjе коjи подразумева да сви чланови странке могу да предлажу своjе идеjе и сугестиjе.

„Наjважниjи посао jе договор око локалних избора коjи ће бити одрзани на пролеће идуће, или чак можда и краjем ове године“, навела jе Jерков приликом посете Градском одбору ДС у Чачку.

Према њеним речима, ДС нема могућости за велике кампање по медиjима, jер, како оцењуjе, они нису отворени за било какву критичку мисао.

Tако jе jедини наш начин, додала jе она, да разговарамо jедни са другима, са своjим породицама, комшиjама, колегама, односно са људима са коjима живимо.

„Kада разговарамо са грађанима не тражимо од њих да веруjу ДС, као што им и кажемо да не веруjу режиму Aлександра Вучића, већ да сами процене коме треба да укажу поверење и процене да ли данас у новчанику имаjу више новца него пре три године. Да ли им jе лакше да школуjу децу, плаћаjу рачуне, да своjу породицу основно обезбеде или им jе данас то теже“, запитала jе портпаролка ДС-а.

Говорећи о предстоjећим локалним изборима, Jерков jе истакла да одбори наjбоље знаjу ко су људи са коjима могу да пруже грађанима оно што треба, и са ким у договору могу да спроведу промене за коjе ће тражити подршку од грађана.

„Kада jе у питању централни ниво, ДС као своj jедини задатак већ 25 година искључиво види борбу против jедноумља, самовоље, власти jедног човека, jедне странке и ми ћемо на тоj страни увек бити. Kо год жели да буде ту и више jе него добродошао“, нагласила jе портпарол ДС.

(Танјуг)