Прочитај ми чланак

Јеремић: Одлука о подршци Поношу није била лака, али биће безрезервна

0

Лидер Народне странке Вук Јеремић изјавио је за Н1 да одлука НС да подржи кандидатуру Здравка Поноша за председника Србије није била лака одлука за странку и да је на Председништву донета тесном већином гласова, пре свега због начина на који је кандидатура Поноша испланирана и представљена јавности.

„Ја на себе преузимам одговорност за било коју врсту нелагоде коју би данас било ко из НС због те одлуке могао да осећа. Али Народна странка је државотворна странка озбиљних људи. Наша одлука да сачувамо јединство опозиције је коначна и наша подршка заједничком кандидату ће бити безрезервна. Пред нама је тешка борба против режима у потпуно неравноправним условима и НС ће бити њен најчвршћи део“, рекао је Јеремић за Н1.

Подсећамо, председништво Народне странке одлучило је у суботу увече да повуче предлог да њен први потпредседник Мирослав Алексић буде кандидат за председника Србије. Тесном већином гласова Председништво је донело одлуку да подржи предлог Странке слободе и правде да заједнички кандидат коалиције за председника Србије буде бивши функционер Народне странке Здравко Понош.