Прочитај ми чланак

Преваспитавали га,боље да је остао код куће: Понош о шамару који је Вучић добио…

0

Председник странке Србија центар (СРЦЕ) Здравко Понош реаговао је наступ председника Србије Александра Вучића на седници Савета безбедности УН наводећи да је себе као шефа државе довео у ситуацију да га "преваспитава амбасадор друге земље".

„Могуће да би дипломатска акција пред гласање у Генералној скупштини УН и дала неки резултат да је покренута на време. Сад још имамо овај Вучићев гаф на Савету безбедности“, навео је Понош на мрежи Икс.

„Кад шеф државе доведе себе у ситуацију да га преваспитава амбасадор друге државе, онда би било боље да је остао код куће и делио ордење. Наравно, не одлучује тај гаф исход гласања, али нам није требала та УН анегдота док се лобира на озбиљну тему“, додао је он.


Подсетимо, на јучерашњој редовној седници Савета безбедности УН о Косову дошло је до вербалног окршаја између председника Србије Александра Вучића и председавајуће седницом Ванесе Фрејзер с Малте.

Окршај се завршио тако што је Фрејзер лупила шаком о сто и „ућуткала“ Вучића.


До вербалног окршаја дошло је кад је председавајућа седницом дала реч председнику Алексадру Вучићу и напоменула да има три минута за своје излагање, као што је раније договорено. Вучић је, уместо свог излагања, рекао да то није договорено и додао: „Али нема везе“, на шта му је Фрејзер одговорила да „јесте договорено“.

Након што је председник Србије још једном рекао „није договорено“, Фрејзер је реаговала ударајући шаком о сто. Рекла је да је то договорено с њеном заменицом и да не дозвољава да она буде представљена као лажов.