Прочитај ми чланак

Јеремић добродошао у СПС и СНС

0

vuk-jeremic

Бивши члан Демократске странке Вук Јеремић је више него добродошао у Социјалистичку партију Србије (СПС), а и напредњаци би врло радо разматрали његов евентуални захтев за прикључење.

Јеремић је, према речима потпредседница СПС Дијане Вукомановић, „више него добродошао“ у редове те партије.

– У странци нисмо разговарали о прикључењу Јеремића, али наш председник Ивица Дачић је у својству премијера имао више контаката са њим док је био председник Генералне скупштине Уједињених нација – рекла је Вукомановић.

– Мислим да је Јеремићу место у СПС, не само због идеологије, већ и због тога што ми посебно ценимо његово искуство које је стекао на међународној сцени – додала је она.

Вукомановић је подсетила да је Дачић јавно упутио Јеремићу „више него отворен позив да се прикључи СПС“.

Потпредседник Српске напредне странке (СНС) Горан Кнежевић рекао је да би та странка, уколико Јеремић „препозна програм напредњака као нешто што би он у својству функционера могао да заступа и спроводи“, врло радо разматрали његов захтев за прикључење.

– О евентуалном уласку Јеремића у СНС нисмо разговарали на страначком нивоу. Када је реч о његовој подршци Влади са места независног посланика, ми имамо већину у парламенту, тако да можемо и без њега. О Јеремићу имам приватно врло позитивно мишљење, тако да бих се уздржао од коментара о томе колико би његово присуство у СНС допринело самој странци – рекао је Кнежевић.

(Блиц)