Прочитај ми чланак

Јаз између режима и Срба са севера Косова и Метохије

0

aleksandar-vucicУпркос медијском спиновању, саборци Двери из Лепосавића и Косовске Митровице саопштавају како је заиста било на састанку Вучића и Срба са севера Косова и Метохије.

Први утисак после Вучићеве посете је да није било ничег што је овај прижељкивао, није било камења, парадајза, јаја итд.

Није било ничег што би он после приказао као доказ Тадићевих речима да су тамо криминалци и хулигани којима је он отишао у госте да са њима прича о проблемима, да им објасни споразум, али да он у томе није успео јер му ми то нисмо допустили.

Свако ко је могао да прати скупштину четири општине могао је да види да он није ништа рекао. Сваки пут кад би изашао за говорницу, понављао је: он се не плаши, дошао је у Косовску Митровицу да каже истину свом народу, он је наш једини пријатељ у Београду итд. и све тако у круг, да ништа конкретно не каже, сем да „ми нисмо могли боље“, Србија је измучена, као да то Срби са севера Косова и Метохије не знају.

На конкретно питање о дипломама Универзитета, Вучић одговара да ће на дипломи бити печат факултета, али да о томе тек треба да се разговара, као и о телекомуникацијама, па испада да ми тек треба да се договарамо са Приштином, поводом чега морамо поставити једно здраворазумско питање: Када се склапа неки посао, зар не треба прво све да се договори, па тек онда да се потпише?

Медији су пренели да је за разлику од Косовске Митровице, у Лепосавићу био другачији дочек, да није било скандирања, звиждања итд. То је само делимично тачно из следећих разлога: није било ни аплауза ни звиждања јер није било ни народа, с обзиром на то да је у току била градска Слава када много народа дође у Цркву. Од окупљених око Вучића, 70% чинило је обезбеђење – модерним речником казано: народ га је „искулирао“.

Када се све ово погледа, можемо рећи да дуго најављивана посета Александра Вучића северу Косова и Метохије није донела апсолутно ништа ново. Од Вучића Срби нису чули ниједан конкретан одговор на своја питања, што показује да овај режим нема ни решење ни план за Косово и Метохију.

Да ли је ово доказ наводног Вучићевог пријатељства са Србима са севера Косова и Метохије?