Прочитај ми чланак

Јасна порука Вучићу: Др Неша се састао с британским амбасадором

0

Званичник Министарства одбране Велике Британије Дејвид Хоган-Херн је у разговору с министром одбране Србије Небојшом Стефановићем потврдио одлуку своје владе о наставку учешћа британских трупа у мисији КФОР на Косову до 2023. године, уз повећање бројног стања свог контингента.

Хоган-Херном, директор у Министарству одбране за евроатланску безбедност и Стефановић су у Београду разговарали у оквиру билатералних консултација у области безбедносне и одбрамбене политике, саопштило је српско министарство.

ФОТО: Министарство одбране

Истакли су значај унапређења војно-економске сарадње.

План билатералне војне сарадње и резултати билатералних консултација у области безбедносне и одбрамбене политике, истакли су, представљају добру основу за реализацију посете британског министра одбране Србији ове године.

Стефановић и Хоган-Херн су разговарали и о мултинационалној вежби „Платинасти вук“ која ће у јуну бити у Србији, уз учешће 70 припадника британских Оружаних снага. Британски званичник је најавио је да ће „Дану високих званица“ током те вежбе присуствовати и британски министар одбране Бен Волас.