Прочитај ми чланак

Јакшић: Вучићева политика према КиМ је поразна, Србија да распише изборе, а не Косово

0

aleksandar_vucic

Посланик Демократске странке Србије (ДСС) Марко Јакшић оценио је данас да је одлука новоизабраног градоначелника Косовске Митровице Крстимира Пантића да не положи заклетву, пружила шансу Србима да се боре за опстанак на Косову и показала да „пуца“ политика Владе Србије према покрајини.

„Та одлука иде у прилог Србима и српској страни и још једном показује да је политика коју води (Александар) Вучић према КиМ неискрена и да штети државним и националним интересима Србије. Цела политика је поразна и пуца свуда и на сваком месту“, рекао је Јакшић агенцији Бета.

Према његовим речима, Пантић је схватио да локални избори на Косову нису били статусно неутрални.

„Поступак Крстимира Пантића је дао и пружио шансу и могућност Србима да се даље боре за опстанак на КиМ“, рекао је Јакшић и оценио да Београд, односно Скупштина Србије треба да распише изборе, а не председница самопрокламованог Косова Атифете Јахјага.

„Очекује се да поново Атифете Јахјага уместо Скупштине Србије распише изборе, а ако их она распише, мислим да Срби неће изаћи на изборе и да су сви схватили да је велика превара ичињена 3. и 17. новембра. Ово сада Србима даје шансу да опстану на КиМ“, додао је Јакшић.

 

(Бета)