Прочитај ми чланак

„Ј… Србе стоко“ у Ђеновићима; Локалне власти: То није наш став (ФОТО)

0

Херцег Нови -- На Војводића молу у Ђеновићима у Црној Гори непозната лица црвеним спрејом су исписала погрдне речи "Ј... Србе стоко".

Одмах су реаговали мештани и локалне власти, па су графити уклоњени.

Foto: Deposite photos/Mehaniq

Натписи попут овога и уопште они који на било који начин вређају некога не одражавају мишљење становника и одраз су примитивизма оних који желе да изазову пажњу у месту које има слободарску традицију, у којем никада није било примера националних, расних, верских или било којих других подела, саопштено је у уторак из месне заједнице.

„Општина Херцег Нови најоштрије осуђује починиоце који су исписали увредљиви графит у Ђеновићима“, наводи се у саопштењу које су потписали председник херцегновске општине Стеван Катић и потпредседник Скупштине Милош Коњевић, пренеле су синоћ подгоричке „Вијести“.

У саопштењу се истиче и да овај сраман, вандалски чин представља удар на традицију мултукултуралности и медјусобног поштовања, увреду за све градјане Херцег Новог, медју којима је велики број оних српске националности.

„Овим путем се извињавамо свим градјанима и гостима нашег града. Посебно извињење упућујемо припадницима српске националности, у име града који је многима дом, који је прва општина носилац ордена Светог Саве првог реда и годинама остаје препознат као једна од омиљених дестинација граддана Србије“, наведено је у саопштењу.

Погрдни графит је јуче уклоњен.