Прочитај ми чланак

Издајник Вучић: Хоће Олују на КиМ, нећемо војно да реагујемо! Баш сам био оштар!

0

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да су косовски Албанци донели две одлуке – једна је ускраћивање права уласка са личним картама, а друга се односи на прихватања РКС таблица, додајући да је та друга одлука донета са јединим циљем да се протерају Срби, да се направи нова Олуја.

Објашњавајући ту другу одлуку Вучић је казао да ће на Србе бити извршен притисак да прихвате РКС таблице.

– Они који то не прихвате, биће им одузимане таблице и возила. Дали су нам рок за таблице до 30. септембра, а општи напад на север Косова планирају до 1. октобра. То грађани Србије треба да знају и да су их подржали представници Квинте – рекао је Вучић.

Подестимо, договор о привременом регулисању регистрације возила на северу Косова утврђен је у Бриселу, али по истеку нису одређена нова правила па је он аутоматски наставио да важи.

Објављујући ову другу одлуку, косовске власти су практично једнострано укинуле тај договор.

Александар Вучић је истакао да је суштина у томе да годинама трпимо лажи и представника Квинте и представника косовских Албанаца додајући да они „мисле да су много паметни“.

Председник Србије је казао и да су Срби испунили све од Бриселског споразума а они ништа, док Европа ћути на то.

-Правно насиље над Србима се наставља. Њих не интересује међународно право. Наш народ то више неће да трпи – казао је Вучић.

Он је навео и да ће бити интересантно и лето и јесен.

-Принципи у међународним односима више не постоје него само њихов (земље Квинте) доњи део леђа, који је забринут за своју нафту и економију. Ја их молим да своју бахатост спусте и да поштују права оних које су већ убијали. Надам се да им не пада на памет да то понављају. А ми право да вам кажем немамо више куда. Десет година ми се трудимо да дођемо до компромиса, а они само гледају да нас унизе и да нам протерају народ. Наш одговор биће трезвен али убитачан и истинит. И никакве војне акције нећемо предузимати, али их молимо да не покушавају да отимају имовину и протерују наш народ. До 30. септембра имају довољно времена да размисле – казао је Вучић.

Он је завршио свој део обраћања пре новинарских питања са констатацијом „Мислим да ми је ово најоштрија конференција коју сам одржао“ додајући да им је „све рекао у лице“.

Председник је казао и да ће Србија реаговати дипломатским путем односно молбама јер неће дозволити да се понови Олуја.

-Ова конференција је моја упозоравајућа молба јер не знам шта друго да кажем осим зауставите се, људи – навео је Вучић, који се како је рекао након конференције враћа разговорима са Мирославом Лајчаком, специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине.