Прочитај ми чланак

„Издајник опет лаже! Добио је позивницу на устоличење митрополита Јоаникија“

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић разоткрио је Вучићеву лаж и на свом Твитер налогу написао да је директно из Митрополије црногорско-приморске добио информацију да је Председнику Србије упућен позив на устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу још прошле недеље.

Вучић је, без икакве задршке и срамоте, пре неки дан у изјави за медије СЛАГАО народ да није позван?! на устоличење митрополита СПЦ (по протоколу је председник државе међу првима званицама) , а чак и ако га позову да дође на Цетиње, размислиће да ли ће да дође…

Будући да је Вучић слао Николу Селаковића у Подгорицу пре неку годину да званично, јасно и гласно у име Српске напредне странке, државе Србије и Александра Вучића даје подршку Милу Ђукановићу и одржи говор на предизборној конвеницији СДП-а, јасно је да би сад био у великом проблему да дође на Цетиње и „забије нож у леђа“ свом Милу, партнеру у Београду на воду, са којим дели исту политику, послове и најближе саветнике: Млађана Динкић,  Бебу Поповића, Арапе и Палестинце који тргују оружјем.

Александар Вучић, Мухамед Дахлан и Мило Ђукановић (Фото: Двери принтскрин)

 

Зато је лако изабрао да не изда Мила већ да лаже народ да није ни добио позив и клеветом окреће Србе против Јоаникија. Вучић се очигледно не плаши да ће патријарх Порфирије да га демантује (морао би због верника) у име СПЦ којој митрополија припада и објасни народу да се председник државе зове међу првима и да је уредно позван.

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије биће устоличен у Цетињском манастиру 5. септембра.