Прочитај ми чланак

Издајник обећао увођење санкција Русији за 60 дана, па се сада невешто вади

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је амерички сенатор Крис Марфи у свом ауторском тексту прецизно пренео његове речи "назови ме за 60 дана и провери да ли сам урадио оно што сам ти рекао да ћу урадити", али да се то није односило на увођење санкција Русији.

Одговарајући на питања новинара након војног приказа „Штит 2022“ у Батајници, Вучић је истакао да се теј део разговора „тицао једног специфичног пројекта“, али није желео да каже о каквом је пројекту реч.

„Рачунам да бисте ви били најсрећнији да ја уведем санкције Русији, јер то желе сви они које сте подржавали, ви и ваш власник“, обратио се Вучић новинару Н1 и поручио да његова питања немају никаквог смисла.

Када је реч о минама произведеним у Србији које су виђене на украјинском ратишту, Вучић је рекао да су мине испоручене раније, док није било рата.

„Јел ви хоћете да нам забраните да се бавимо производњом мина и оружја, није то производња ципелица за балетане, то је оружје, не разумем шта хоћете од нас, шта нам пребацујете, јел то што смо једина земља која не наоружава никога, шта је смисао овог питања“, рекао је председник новинарима.

Вучић је навео да ће он као председник у наредних пет година доносити одлуке у интересу Србије.

„Баш ме брига за Американце, баш ме брига за Русе и Европљане, макар сам на свету остао, само ћу радити у корист своје државе“, рекао је Вучић.