Прочитај ми чланак

ИЗА БРИСЕЛСКИХ КУЛИСА: Тачијева кравата кошта као Дачићево одело!

0

Taci Dacic9

Само једна кравата Хашима Тачија кошта између 300 и 500 евра, а кошуље са иницијалима се специјално за њега праве у САД. Срски премијер, са друге стране, воли домаће произвођаче.

Хашим Тачи носи кошуље у вредности између 300 и 500 евра, док српски премијер не троши новац на свој стајлинг, па тако цело његово одело кошта попут Тачијеве кравате.

За разговоре у Бриселу, којих је досад било двадесетак, Тачи и његова колегиница Атифете Јахјага нимало не штеде. Приштински медији тврде са Јахјага само за фризирање и шминкање месечно потроши око 1.500 евра. Трошкове дотеривања плаћају грађани Космета, а за сваки одлазак у Брисел потроши се по неколико хиљада евра само за стајлинг. За разлику од њих, бриселској и српској делегацији је гардероба најмања брига.

– Баронеса Кетрин Ештон, која је главни бриселски преговара, увек је елегантна. Носи квалитетне комплете, класичног кроја и по ономе што смо видели не придаје посебну пажњу модним трендовима нити робује маркама – каже извор „Наших новина¨.

Слично је и са Ивицом Дачићем, његоци сарадници кажу да премијер увек носи одела шивена у Србији

– Премијер шије одела у Србији, воли домаће марке, не пати од скупих ствари. Кравате купује као што их купују и сви остали грађани у Србији и не троши више од 50 евра на њих. Важно му је да значка заставе Србије коју носи на реверу буде видљива и да оно што уради и каже буде у интересу Србије – каже извор „Наших новина”.

Модни креатор Саша Видић каже да није приметио скупоцене детаље или одела код челних људи државе. Како каже, премијер, али и председник државе облаче се нормално и у складу са својим положајем:

– Одела које носи премијер Србије су од домаћих произвођача и цена им се креће највише до 500 евра. Сличне марке носи и Томислав Николић. Рекао бих да се, упркос томе, наш председник облачи са више стила него председник Француске – наводи Видић.

Он каже, без жеље да неког увреди, да се само међу афричким лидерима задржала мода да носе модне детаље са својим иницијалима:

– Тачијев стил не бих коментарисао, сем да не бих могао тренутно да га упоредим са било ким са јавне сцене – додаје Видић.

Податак о томе колико коштају одела окупаторских шиптарских званичника у јавност је изнео посланик опозиционог Покрета „Самоопредељење” Флорин Красничи, наглашавајући да паре иду преко поресник обвезника Космета.

(Наше новине)