Прочитај ми чланак

Иза „Београдске иницијативе“ крије се Динкићев УРС

0

beogradska-inicijativa

(Блиц)

Лидер УРС Млађан Динкић, заједно са неколико садашњих и бивших функционера ЛДП и ДС, направио је политички пројекат Београдска иницијатива, чији је циљ да на изборима у Београду ослаби ДС и градоначелника Драгана Ђиласа.

Лидер УРС јуче није одговорио на питање која је његова улога у Београдској иницијативи, а потпредседница УРС Сузана Грубјешић је уместо одговора позвала на јавно представљање грађанске иницијативе иза које се, судећи по свим до сада доступним и проверивим подацима, крије УРС.

Ова странка на локалним изборима пре годину дана није прешла цензус и сада покушава да ојача у главном граду тако што ће преузети препознатљиве кадрове демократа и либерала, који ће наступати као заштитници грађанских вредности. Они рачунају на гласове разочараних гласача ДС и ЛДП, као и на велики проценат такозваних белих листића са прошлогодишњих председничких избора.

Договор о формирању Београдске иницијативе постигнут је пре скоро два месеца на састанку у седишту УРС којем је председавао Млађан Динкић, а на којем су, између осталих, учестовали досадашњи посланик ЛДП Зоран Остојић, некадашњи функционери ДС у Београду Бојан Станојевић и Предраг – Бата Милошевић, који је био шеф кадровске службе ДОС. Та иницијатива ће данас бити представљена јавности, а на конференцији за новинаре учестоваће посланица УРС Сузана Грубјешић, директор модног студија “Клик” Ненад Радујевић, модна новинарка Снежана Дакић Микић и Нина Самарџић, економиста и супруга бившег члана ЛДП Николе Самарџића који је однедавно у тиму бизнисмена Бебе Поповића.

У формирању овог политичког пројекта Млађана Динкића учествују и Дејан Ранђић из ЛДП и Синиша Николић из ДС, који је био директор београдске Дирекције за грађевинско земљиште.

Београдска иницијатива намерава да у случају београдских превремених избора за градоначелника Београда кандидује Жељка Ожеговића, сада члана Градског већа, који је до прошле године био председник општине Нови Београд.

Ожеговић је, како сазнајемо, веома незадовољан статусом у ДС, а његова улога ће бити да убеди бираче да иза Београдске иницијативе стоје изворни принципи ДС.

Иницијатива на социјалним мрежама

Београдска иницијатива промовисана је последњих дана на социјалним мрежама као нестраначко окупљање грађана. На Фејсбуку су јој уместо слогана истакнута питања: Да ли желиш модеран и пристојан Београд? Која је твоја прича? Имаш идеју – прикључи се!
Циљ је да се представи као спонтано окупљање Београђана који су незадовољни радом садашње власти и Ђиласа, а који, наводно, желе да дају алтернативу Српској напредној странци. 

Твитераши открили позадину

Београдску иницијативу раскринкали су блогери и твитераши који су и открили да иза те акције стоји управо лидер УРС-а Млађан Динкић. Блогери су поставили питање “Млађо, докле више?”
Један од чланова социјалне мреже Фејсбук, извесни Лука Петрушић, обавестио је друштво на социјалним мрежама да је страница Београдске иницијативе власништво УРС.
На Фејсбуку је Лука Петрушић поставио питање: “Зашто страначку иницијативу покушавате да представите као спонтану народну?”. Одговорено му је да не покушавају ништа од тога и да сачека четвртак да добије одговоре на своја питања. Петрушић је на то одговорио да се из регистрације види да је власник странице заиста УРС и да је страна регистрована 29. августа.