Прочитај ми чланак

ИВАНИЋ: Састанак у Москви је промоција Милорада Додика

0

Српски члан Председништва БиХ, Младен Иванић, прокоментарисао је за Космопол актуелна дешавања на политичкој сцени Републике Српске.

ivanic(16)-Иако то изгледа као да је неким другим поводом, сваку посету Русији требао прихватити као нешто добро – рекао је Иванић.

Да ли сматрате да Русија позивајући Милорада Додика у Москву пар дана пре референдума жели послати неку политичку поруку?

-Не мислим, ја врло добро знам како је до овога дошло. Постоје људи који су и пред прошле изборе обезбедили разговор од 15. минута између Додика и Путина. Ја то разумијем јер је овај састанак два дана пре референдума. Мени је драго да председник Републике Српске има прилику да се састане са председником Русије, али томе не треба давати никакав политички значај јер то неће изазвати никакав посебан ефекат. То је само промоција господина Додика за изборе.

Колико сте упознати са дешавањима у Модричи и колико сте задовољни са локалном влашћу на челу са Младеном Крекићем?

-Нисам нешто упознат како функционише локална власт и тешко да сам ја особа која би могла претерано то да коментарише, али видим да су људи из ПДП-а жељни да се ствари још убрзају и промене јер ми упорно говоримо да није важно ко и како, него шта се ради.

Зашто сте поставили вашу рекламу на сајт Klix.ba који Републику Српску назива „геноцидном творевином“ и бори се за њено укидање?

-Ја сам почасни председник, нисам председник странке, зато је садашњи председник странке права адреса за постављање тог питања. Искрено да Вам кажем, нисам ни видио да стоји реклама на порталу Klix.ba.