Прочитај ми чланак

ИВАН КОСТИЋ: Треба нам патриотизам и слога, а не поделе на четнике и партизане!

0

Посланик Двери поставио питања о гробу Драже Михајловића, о реституцији и о изједначавању оба антифашистичка покрета те позвао грађане да учествују у шетњи Бесмртног пука 9. маја.

Народни посланик Иван Костић, честитао је грађанима Србије Дан победе над фашизмом, 9. мај, и позвао их да се прикључе у шетњи Бесмртног пука која почиње сутра у 17 часова од Спомен-парка Ослободиоцима Београда.

Он је искористио овај повод да министрима постави неколико питања која се односе на откривање истине о злочинима у Другом светском рату и злочинима комунистичке власти након овог рата. Костић је поставио питање када ће припадници оба антифашистичка покрета бити стварно изједначени, и када ће бити откривено где је сахрањен генерал Дража Михајловић како би се његово гробно место обележило уз највише државне почасти.

Њега је такође занимало када ће бити откривене све масовне гробнице жртава комунистичког терора после завршетка Другог светског рата и све жртве достојно сахрањене те када ће бити враћена сва отета имовина свим приватним лицима у Србији од стране комунистичке власти?

Посланик Двери је питао и када ће бити покренуто отварање гроба Јосипа Броза Тита у Кући Цвећа и зашто држава Србија и даље слави човека без идентитета и убицу многих правих српских комуниста.

Костић је напоменуо да ова питања поставља, не да би потпиривао поделе у српском народу, већ сасвим супротно. „Двери као циљ политичког деловања имају национално помирење, а за то је неопходно да се сазна истина, а не да се увек глорификује једна страна, а друга да се сатанизује. Нама треба нови патриотизам и нама треба слога за времена која долазе.“ – рекао је Костић.

Он се такође осврнуо на увреде министра Вулина упућене Дверима и тражио од министра државне управе и локалне самоуправе да достави информацију да ли је ово министарство, приликом уписа Српског покрета Двери у регистар политичких странака, нашло било какве Уставом и Законима Републике Србије забрањене идеје, ставове или залагања, приликом анализе Програма и Статута Српског покрета Двери.