Прочитај ми чланак

Имран Хусеин: ИСИЛ је створила Америка (Видео)

0

tesa tesanovic imran seik husein

Наш гост је био господин Шеих Имран Назар Хусеин, уважени муслимански учењак, књижевник и филозоф.

Шта је био циљ британског предлога резолуције о геноциду у Сребреници? Шта би се догодило да Русија није уложила вето и да је та резолуција била прихваћена? Да ли бисмо да је она прихваћена могли да заувек кажемо збогом било каквој могућности помирења и савезништва између православног и муслиманског света? Какво мишљење о Сребреници има велика већина народа у Србији? Зашто је коришћење термина геноцид непримерено и погрешно? Да ли муслимани са Балкана разумеју важност Руског вета и избегавање тога да се српски народ означи као геноцидан?

Шта Куран говори о односима хришћана и муслимана у временима која долазе? Ко су хришћани који ће живети у љубави и у поштовању са муслиманима? Да ли постоје неки делови хришћанског света који су се отуђили од праве идеје хришћанства? Зашто је господин Шеих Имран Назар Хусеин први који је дошао да говори о савезу између православних хришћана и муслимана и да ли ће он бити последњи који ће о томе говорити? Да ли људи могу утицати на то да се судбина промени?

На чему је заснована лидерска улога Русије? На чему је заснована руска моћ? Ко је и на који начин покушавао да уништи веру у руском народу? Зашто Западна Европа нема духовно, већ варварско срце? Да ли се Русија данас враћа својим православним коренима? Шта муслимани мисле о руском повратку православљу? Шта је записано у Курану о судбини рађања велике и моћне силе на обалама Црног мора?

Да ли је вехабијско-саудијски савез преузео контролу над арапским полуострвом? Зашто господин Хусеин сматра да је Отоманска империја служила интересима Антихриста? Да ли је Саудијска Арабије само наследник Отоманске империје?
Да ли је саудијско-вехабијски савез представник Ислама? Зашто радикални муслимани представљају срамоту за Ислам?

Да ли је њихов циљ да створе лажну слику о Исламу да човечанство мрзело Ислам? Да ли је Антихрист створио поделу на Шиите и Суните? Зашто је важно створити солидарност и пријатељство између Шиита и Сунита? Шта је пророк Мухамед говорио о последњим временима и крају света?

 
 

(Србин.инфо, Балкан.инфо)