Прочитај ми чланак

ИРЕНА на челу општине Савски венац намештала све тендере за ову фирму

0

"Иако је право са чела општине Савски венац Ирена Вујовић села у министарску фотељу, нисмо одустали од истраге у најмању руку сумњивих послова који су рађени за време њеног мандата", пише у саопштењу Нине Умићевић, председнице Странке слободе и правде Савски венац које преносимо у целости.

„У периоду од 2016. до 2020. када је актуелна министарка Ирена Вујовић била председница општине готово сви послови реконструкције, адаптације постојећих објеката и други грађевински радови додељивани су фирми „Biljur&ALP Complete“ чији је власник извесни Аритон Николић. Тај добар контакт се наставио и када је она аванзовала на место министра. Оно што је интересантно је податак да је Аритон Николић био прво предузетник, па је, вероватно да не би својом личном имовином одговарао, основао фирму под именом „ALP Complete“.

YouTube

Један од доказа да је ова фирма фаворит властима јесте чињеница да је начелница за јавне набавке Ивана Јокић потписила уговор о реконструкцији објекта у улици Кнеза Милоша 69 и 47 са поменутом фирмом само два месеца након њеног оснивања.

Општински одбор Странке слободе и правде Савски венац у наредним данима изнеће још података о томе које све послове је добила омиљена фирма Ирене Вујовић и Српске напредне странке на Савском венцу, а потом ће због наведених чињеница тражити од начелнице за јавне набавке да доставе све уговоре које су потписали са овом фирмом“, закључује се у саопштењу Нине Умићевић, председнице Странке слободе и правде Савски венац.