Прочитај ми чланак

Инспекција из Руске Федерације у контроли извозника из БиХ

0

meso

Делегација инспектора Царинског савеза Руске Федерације, Белорусије и Казахстана требало би у другом кварталу 2015. године да изврши инспекцију објеката у Босни и Херцеговини заинтересованих за извоз на подручје тог савеза, преноси портал Индикатор, позивајући се на најаву Управе за ветеринарство БиХ.

Како је објашњено у Управи, та инспекција је неопходна ради остваривања извоза производа животињског порекла на подручје земаља Царинског савеза.

„За извоз на подручје Руске Федерације заинтересована је већина млекара које поседују одобрење за извоз издато од надлежних тела у БиХ, а процену колико њих може испунити услове за извоз у Руску Федерацију ће дати инспекција Царинског савеза“, наводе у Управи за ветеринарство БиХ.

Управа за ветеринарство БиХ се службено обратила Царинском савезу с информацијом о заинтересованости одређених привредних субјеката за извоз производа животињског порекла (укључујући млеко и производе од млека) на подручје Руске Федерације, подсећа портал, али не прецизира када је то учињено.

 

Tanjug