Прочитај ми чланак

„ИНФОРМЕР” БЛИЗАК ВУЧИЋУ НАЈАВЉУЈЕ: У петак митинг против РТВ, Пајтића и РТС!

0

Широј јавности мало познате невладине организације "Aнти-жути", "Стоп лоповима" и "Дајте патку тати" организоваће у петак у Новом Саду демонстрације против одлазећег премијера Војводине Бојана Пајтића и руководства РТВ, најављује Информер.

PRISTALICE SNS

Како тврди провладин Информер ови протести, према замисли организатора, требало би да пошаљу  поруку да је време за „што бржи одлазак Пајтићевих лопова и лажова из Владе Војводине, али и са покрајинског Јавног медијског сервиса“.

Исте НВО планирају и велики протест против уређивачке политике РТС у Београду.

– У петак се планира велики митинг са кога ће бити послата јасна порука онима којима већ недељама силују непостојеће афере у Савамали и на РТВ. Народу је доста њихових плаћених митинга које финансирају стране амбасаде и фондације које воде осведочени србомрсци! – објашњава извор Информера, додајући да ће протести бити уперени, пре свега, против функционера ДС Бојана Пајтића који су годинама пљачкали покрајину, али и „жутих“ уредника и новинара РТВ који злоупотребљавају јавни сервис и отворено раде за Пајтића.

Потпредседник СНС Милош Вучевић, упитан да прокоментарише наша сазнања, истиче да је нормално да постоји другачије мишљење.

– Пајтић, Радуловић, Грухоњић и њихови пајтоси започели су кампању за политички притисак на РТВ и зато је за очекивати да постоје и другачији ставови о овој теми. Легитимно је да свако може да изражава мишљење, али би било важно да се одлучивање задржи искључиво у институционалним оквирима – наглашава Вучевић.

Aналитичар Дејан Вук Станковић оцењује да су ови протести одговор на провокације које трају недељама.

– То је реакција на политизацију смена на РТВ, али и на лажну аферу „Савамала“. Изборна кампања очигледно још траје, иако су одавно објављени резултати – закључује Станковић.