Прочитај ми чланак

ИНЦИДЕНТ НА РТС-у: Лутовац напустио емисију, напредњак му стално упадао у реч

0

Председик Демократске стрнаке Зоран Лутовац напустио је вечерас студио РТС и емисију Упитник, у којој је, како је саопштено из Демократске странке, „у току фингиране дебате, представник Српске напредне странке М. Јованов константним упадицама, дисквалификацијама и бесмисленим дигресијама ометао нормалан ток излагања аргумената“.

Више пута упућена молба водитељки Оливери Јовићевић да као аутор интервенише, заштити дигнитет гостију и свој професионални, новинарски, подсети учеснике дебате на елементарну културу саобраћања и позове да се омогући равноправни дијалог, остала је без одјека, наводи се у саопштењу ДС.

У таквој атмосфери, уз перманентно преусмеравање разговора ван тематског оквира емисије, најдиректнијих увреда и изношења неистина, Зоран Лутовац је напустио студио, поручивши да је неодговорно учествовати у нечему што према садрзају није дијалог, што према мотивима није трагање за одговором, што према приказаном није медијско представљање, већ напад на опозицију, констатује ДС.

Примарно је да од државе у којој о свему одлучује један човек постанемо држава владавине праве, у којој функционишу институције и постоје слободно медији, изјавио је Лутовац, у емисији. Констатовао је да СНС у Савезу за Србију види највећи изазов, са правом, будући да је Савез једина алтернатива ономе што видимо у последњих 6-7 година, што нема примеса истинске демократије и најближе је дефиницији стабилократије, много популистичке орнаментике, ништа од демократске суштине.

Суочили су се са чињеницом да се појавила озбиљна политичка снага режиму који нема одговор на ниједно суштинско питање и то је разлог појачане агресије коју испољавају представници режима, рекао је Лутовац, наводи се у саопштењу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!