Прочитај ми чланак

Иљир Мета: Срби да се интегришу у косовско друштво

0

Albanciprotest_zpse76d0d28

Приштина – Председник Скупштине Албаније Иљир Мета изјавио је да Косово и Албанија треба да наставе напоре на даљем јачању и продубљивању односа.

Председник албанске скупштине сматра да у томе значајну улогу имају парламенти.

После сусрета са председником Скупштине Косова Јакупом Краснићијем у Приштини, Мета је изјавио да његова посета пружа могућност даљег продубљивања сарадње између два парламента и две земље у свим областима.

„Овде смо и да јачамо мир и стабилност целог региона, али истовремено и добробити грађана наших земаља“, рекао је Мета.

Он је истакао како Косово и њени грађани имају изузетан значај за Албанију, „не само са емоционалног и историјског аспекта већ и у оквиру европске перспективе две земље“.

Он је изражавајући подршку дијалогу између Косова и Србије истакао значај што бржег и потпуног расформирања свих илегалних структура које делују на Косову и пуне интеграције српске заједнице у институционални живот на Косову.

Председник Скупштине Косова Јакуп Краснићи је изразио уверење да постоје могућности за даље ширење и продубљивање сарадње између две земље и њихових парламената.

Председника Скупштине Албаније је примио и „премијер“ Косова Хашим Тачи.

У оквиру дводневне посете Косову, Мета ће обићи и положити цвеће на гроб бившег председника Косова Ибрахима Ругове, у меморијалном комплексу и гробу Адема Јашарија и бити гост у селу Глођане, у општини Дечане.

(Бета)