Прочитај ми чланак

„Или ће стати насиље или ће стати Србија“: Најављене блокаде у још 10 градова

0

Уколико захтеви протеста "Србија против насиља" не буду испуњени, наредне недеље поред протеста у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, бити блокирано још 10 градова.

“Или ће стати насиље или ће стати Србија”, поручио је познати спортски коментатор Смиљан Бањац на седмом протесту “Србија против насиља” и позвао грађане испред Скупштине да крену у шетњу и покажу како изгледа кад Србија стане.

Он је додао да су грађани уместо преузимања одговорности, добили “сраман покушај да се будућност деце купи са 10.000 динара”, као и цртање мета глумцима, новинарима и свима онима који само желе да зауставе насиље.

“У међувремену уместо извињења, добили смо само увреде. Уместо одзимања фреквенција Пинку и Хепију, добили смо најаву нове сезоне ријалити програма, а у међувремену укинули су школе”, рекавши и да смо добили наставак насиља међу нашим народом на Косову и Метохији.

Он је истакао и да зато што не постоји ништа важније од безбедности све деце, са овог места данас поручују да или ће стати насиље лили ће стати Србија, те да протести морају да добију нови облик, јер су мирне речи и стрепљење потрошени.

“То није радикализација, ово је наш вапај да заштитимо децу, да им обезбедимо безбедно одрастање”, поручио је Бањац.

Бањац је подсетио и на захтеве протеста, међу којима су смена чланова РЕМ-а, одузимање националне фреквенције телевизијама “Пинк” и “Хаппy”, укидање ријалити програма, гашење таблоида који пропагирају насиље и крше Кодекс, смена руководтсва РТС-а, те оставке министра полиције Братислава Гашића и директора Безбедносно информативне агенције Александра Вулина.