Прочитај ми чланак

Игуман Сава Јањић: Ово нису Срби, већ нељуди, хоћете новог Оливера Ивановића

0

Сава Јањић, игуман манастира Високи Дечани, оштро је осудио напад на сина Ненада Рашића, српског политичара на КиМ и поставио питање да ли неко прижељкује нови случај Оливера Ивановића.

– Дубоко сам ужаснут линчом око 30 особа Срба над сином Ненада Рашића српског политичара на КиМ. Не улазећи у Ненадове ставове, дете је пребијано металним шипкама, боксерима, избијени су му зуби, унакажено лице. Овај ужасни злочин мора бити кажњен. Ови људи нису Срби већ нељуди.


Пошто има снимак није тешко пронаћи починиоце. Ужасава да у линчу над дететом што учествује, што мирно посматра више младих људи док старији хистерично подстичу насиље. Ово је велики грех који свако нормалан осуђује. А ко је налагодавац нека се истражи.

Ово је толико страшно и срамно да добро треба да се запитамо ко манипулише младим људима, ко премлаћује неистомишљенике, да ли треба неког Оливера неко поново да ликвидира. Када ћемо се већ једном суочити са сопственим демонима а не само оптуживати друге. Крајње је време за то.


Људи,вратимо се разуму, ономе што нас Владика и Црква уче а не слушајмо батинаше и зликовце који завађују Србе и шире мржњу. Ове сцене показују да је зло свуда око нас ако затворимо срце за оно што је честито и добро. Научимо се да подносимо мирно међусобне разлике без насиља – истакао је Јањић.