Прочитај ми чланак

Игор Мировић изабран за председника Покрајинске владе

0

НОВИ САД - Члан председништва Српске напредне странке Игор Мировић данас је изабран за председника Покрајинске владе.

Novi Sad 18.06.2016 -  Nova Pokrajinska vlada imace jedan sekretarijat vise u odnosu na prethodnu, izjavio je danas mandatar Igor Mirovic i dodao da ce, od ukupno 12 resora, na celu osam biti naprednjaci, dok ce preostala cetiri voditi SPS, Pokret socijalista, Socijaldemokratska partija Srbije i Savez Vojvodjanskih Madjara. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

За Мировићев избор на ту функцију гласало је 81 посланик од 113 присутних, против је било 29, два посланика су била уздржана и један посланик није учествовао у гласању.

Уочи гласања о његовом избору на место председника покрајинске владе Мировић је у обраћању посланицима рекао да се захваљује свима онима који су најавили да ће гласати за његов избор, али и онима који су рекли да то неће учинити, јер, како је казао, добро је чути обе стране.

Нови председник Покрајинске владе рекао је да данас неће одговарати на питања која су у својим излагањима поставили посланици, јер ће, како је рекао, за одговоре бити доста прилике, јер ће, како је највио, са својим сарадницима присуствовати свакој седници скупштине.

На крају свог обраћања посланицима Мировић је детаљно представио биографије чланова Покрајинске владе.

Осим председника Покрајинске владе данас су изабрани и чланови: за потпредседника Дорђе Милићевић, за потпредседника и покрајинског секретара за привреду и туризам Иван Ђоковић, за потпредседника и покрајинског секретара образовање, управу, прописе и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, за секретара за културу јавно информисање и однос са верским заједницама Мирослав Штаткић.

Секретар за здравство биће Зоран Гојковић, за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, за финансије Смиљка Јовановић, за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић.

Високо образовање научноистраживачку делатност водиће Зоран Милошевић, енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грујић, спорт и омладину Владимир Батез, а пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић.

Мировић: Успех владе ће се мерити бројем отворених фабрика

Мировић је навео да ће Покрајинска влада радити на стабилности Војводине и њеном убрзаном развоју.

Мандатар је изјавио да ће се резултати нове владе мерити бројем отворених фабрика и бројем нових радних места.

Мировић је обраћајући се посланицима Скупштине АП Војводине, а образлажући програм нове Покрајинске владе, рекао да ће главни циљ те владе бити привлачење страних и домаћих инвеститора и њихово усмеравање ка најслабије развијеним општинама у Војводини.

Рад нове Покрајинске владе, по Мировићевим речима биће заснован на десет принципа.