Прочитај ми чланак

И ГЕБЕЛС БИ СЕ ПОСТИДЕО И кладионице у специјалној пропаганди за Вучића

0

Гебелс се окреће у гробу гледајући шта ради власт у Србији. Да заиста може да види сва генијална достигнућа Александра Вучића, Бебе Поповића и екипе вероватно би се жив појео што се он свега овога није сетио јер би историја света била другачија. Он се зауставио на стварању првих таблоидних новина и доктрини по којој за све што су фашисти радили оптужи противнике да раде њима.

Попут Александра Мартиновића и екипе који тврде да правосуђе и тужилаштво контролише Драган Ђилас, небитно што му је жена председник Суда у Сремској Митровици, што је он гласао за избор републичког тужиоца, што је половина садашњих тужилаца и судија постављена од 2012. до 2018. гдоине, што је у судијско звање враћено 600 разрешених судија који су после тога ушли у СНС. Небитно је што је такво правосуђе ослободило Шарићеву групу, Цанета Суботића, што ослобађају вође навијача, чак и за убиства са евидентним доказима, што се прогањају Ђиласови сарадници…

Foto: snimak ekrana, Jutjub

Али све то није довољно. У тај специјални рат су се од 2018. укључиле и веровали или не кладионице. Тада је требало убедити председништво Демократске странке да је одлука Драгана Шутановца да ДС не иде на заједничку листу за Београд исправна. Да би у томе успели Марко Уљаревић и ИПСОС су изашли са „истраживањем“ по коме ДС има сигурних 6.5 одсто. И то је била квота коју су примениле све кладионице. Џаба су биле тврдње многих да демократе неће доћи до 3%. Посао је био завршен. Опозиција је изашла разједињена, грађани су увидели да нема санше за победу, преко 100.000 њих који су гласали на председничким изборима су остали код куће.

Сада се понавља слична ствар. Меридиан кладионица је понудила квоте стављајући ПСГ и Шешеља на 4% и то уз излазност од чак 52.5%. На овом примеру се виде две ствари. Прва да је Меридиан тај који увек први излази. Меридиан у којем је дуго званично радио Владимир Ђукановић, посланик СНС-а. Односно, радио је док није добио функцију у Лутрији Србије. Сувласник фирме је Зоран Милошевић, некадасњи члан и функционер Српске радикалне странке. Меридиан има задатак да изађе са бројевима који одговарају власти, а онда све остале кладионице које морају да сарађују са режимом, да те процене следе. Тако се креира слика очекиваних резултата.

Излазност од 52.5% је нешто што ће Вучић покушати да организује, то јест намести. Кажемо намести, јер је тај проценат апсолутно немогућ. То би значило да ће на изборима учествовати скоро 3.5 милиона бирача!? Реална излазност пре короне је била око 2,5. Сада је због страха још мања.

По овим подацима Војислав Шешељ би освојио 140.000 гласова, иако је подршка његовој странци далеко испод 100.000. Слично важи и за Покрет слободних грађана чији је рејтинг пре изласка на изборе био преко 3%, али се одлуком о изласку преполовио. Наравно, поставља се питање како ће се поделити гласови опозицоних бирача који неће остати при бојкоту и колико ће оних који под присилом изађу уместо да прецртају листић глас дати некоме кога процене да је опозиција. То даје шансу ПСГ-у, покрету „1 од 5 милиона“, Саши Радуловићу, да пређу цензус.

Све у свему биће интересантно гледати како ће се сви кладионичарски ланци ускладити са Меридианом и проценом која је по свему судећи стигла од Владимира Ђукановића.

Наш вам је савет, ако желите да се кладите играјте на излазност. Нећете се покајати.