Прочитај ми чланак

И Дачић и Шапић улазе у Владу

0

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са, по свему судећи, коалиционим партнерима СНС у новој Влади Србије, Ивицом Дачићем и Александром Шапићем. Тиме је Вучић послао јасну поруку да ће убудуће сарађивати са лидерима ових партија и да ће тандем Дачић - Шапић добити своје парче колача званог извршна власт.

Пре седнице Председништва Српске напредне странке, где ће уместо мандатарке Ане Брнабић, шеф државе објавити састав нове Владе Србије, Вучић је одржао сопствене консултације са лидером Социјалистичке партије Србије Ивицом Дачићем и председником Српског патриотског савеза Александром Шапићем.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Поруке које су уследиле након тих састанака извесно указују да ће двојица поменутих политичара имати своја места у Немањиној 11.

Подсетимо, Вучић је прво објавио фотографију са својим “старим познаником” и коалиционим партнером Ивицом Дачићем, уз опаску да су у политици пријатељства ретка, али да су заједништво и јединствено деловање – кључни.

“Пред Србијом су тешки изазови. Свака политичка странка, али и сваки човек у нашој земљи има обавезу да помогне својој земљи. Пријатељства су у политици ретка, али су заједништво и јединствено деловање кључни за добробит Србије. Само уједињена Србија биће снажнија”, написао је Вучић на свом Интаграм профилу уз фотографију са Ивицом Дачићем.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pred Srbijom su teški izazovi. Svaka politička stranka, ali i svaki čovek ima obavezu da pomogne svojoj zemlji. Prijateljstva su u politici retka, ali su zajedništvo i jedinstveno delovanje ključni za dobrobit Srbije. Samo ujedinjena Srbija biće snažnija i uspešnija.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Веру у добру сарадњу, Вучић је исказао и након састанка са Александром Шапићем. Тандем са Новог Београда је “препливао реку” и поручио нам да су спремни да заједно сарађују делећи власт.

“Овако изгледа када двојац из Новог Београда пређе реку и направи радни ручак у кинеском ресторану”, у шали је констатовао председник и додао: “Верујем да блиском сарадњом у будућности можемо много доброг да донесемо Србији”, објавио је Вучић на инстаграму.

Раније јутрос Дачић и Шапић су морали да поране на састанак са премијерком и мандатарком за састав нове Владе Србије Аном Брнабић, са којом су обавили разговоре о евентуалној коалицији. Ипак, ова представа, односно ново поглавље у сапуници званој “Влада 2020.” није могла да прође без главног протагонисте политичког живота у Србији – Александра Вучића. Након консултација са Вучићем, Шапићу и Дачићу преостаје да сачекају да се Председништво СНС “консултује” са Вучићем и да им он саопшти ко ће бити министри. А мандатарка? Она ће сачекати да добије папир са саставом свог кабинета.

Подсетимо, председник Србије и СНС Александар Вучић обратиће се јавности данас поподне, након седнице Председништва СНС, и изнети став те странке и њеног руководства о предлогу мандатарке Ане Брнабић за састав нове владе.

Према Тањуговим информацијама, председник Вучић говориће о још неким актуелним темама, а пре свега, о борби против организованог криминала и мафије, коју је у понедељак најавио као један од приоритета државе на унутрашњем плану, у наредном периоду.

Најављено је да ће се предсеник Вучић обратити око 18 сати.