Прочитај ми чланак

Додик: Срби више воле Републику Србију него „Алијину” Федерацију

0

Београд – БиХ је земља која је направљена силом мировног споразума, који је насилно промењен без сагласности обе стране. То не може да издржи, каже Милорад Додик.

Председик Републике Српске је гостујући у Кажипрсту на Б92 рекао да БиХ егзистира само зато што постоји међународна заједница.

Додик је рекао да заговара распад БИХ „да се на неки начин сви ослободимо“, и да су променама Дејтонског споразума РС отете 53 надлежности, акумулирала се велика администрација, а војска се ујединила преваром.

„Не желим да РС живи у заблуди као БиХ, то је хир оних који желе да наметну Дејтонски споразум“, каже Додик, и додаје да не би имао никакве замерке да је Дејтонски споразум остао онакав како је написан.

Додик додаје да се у извештају Европске комисије наводи да РС има развијене капацитете, а нико не пита зашто Федерација нема.

„Срби више воле РС него Алијину „Федерацију“, наводи Додик и каже да данас и Срби који су преживели ратни терор у Сарајеву сада желе да се иселе из њега.

„Не мислим да је бошњачки народ лош народ, али имам проблема са њиховим политикама, које желе доминацију“, каже Додик.

Коментаришући суђење Радовану Караџићу и Ратку Младићу у Хагу, Додик је рекао да су они људи које је знао у неком другом животу.

 

(Б92)